Pruncii născuţi prin cezariană sunt predispuşi la obezitate

Pruncii născuţi prin cezariană sunt predispuşi la obezitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noi cercetări scot la iveală legătura dintre tipul naşterii şi predispoziţia copiilor spre obezitate. Conform specialiştilor, copiii născuţi prin cezariană prezintă un risc mai mare de a dezvolta obezitate, care persistă şi la vârsta adultă.
Noi cercetări relevă faptul că bebeluşii născuţi prin cezariană sunt mai predispuşi la obezitate decât cei născuţi în mod natural. Experţii de la Harvard au constatat că în cazul micuţilor ai căror mame au fost supuse acestei proceduri, probabilitatea să devină obezi este cu 15  la sută mai mare până în momentul în care ajung la adolescenţă. Conform cercetătorilor, riscul crescut poate persista până la vârsta adultă.
Deşi, în multe cazuri, este necesară operaţia pentru a evita complicaţiile, medicii sunt tot mai conştienţi că acest lucru implică efecte adverse asupra copilului, ce vor apărea mai târziu în viaţă, scrie dailymail.co.uk. Experţii cred că, acest lucru se datorează faptului că bebeluşii nu mai sunt expuşi bacteriilor benefice specifice unei naşteri naturale, care întăreşte sistemul lor imunitar şi ajută la pregătirea metabolismului pentru rigorile vieţii.
Noul studiu a fost publicat în revista de pediatrie Jama, fiind realizat pe 22.000 de copii. Cercetătorii au examinat participanţii la vârstele de nouă şi 14 ani, şi au constatat că cei care au fost născuţi prin cezariană au dezvoltat cu 15 la sută mai multe şanse de a fi obezi decât cei care au fost născuţi în mod natural. Ei au reexaminat participanţii din nou, atunci când au ajuns la vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani şi au constatat că impactul a persistat, deşi a scăzut cu zece procente. Analizând diferenţele celor două tipuri de naşteri, cercetătorii au descoperit diferenţe uriaşe chiar între fraţi. Cei născuţi prin cezariană dezvoltau cu 64 la sută mai multe şanse de a deveni obezi, decât fraţii lor.

Citit 1812 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.