Cum te poţi INTERNA la Spitalul CFR şi la cel Militar

Cum te poţi INTERNA la Spitalul CFR şi la cel Militar
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)


Opt spitale din judeţul Galaţi se află în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Astfel, în funcţie de specificul afecţiunii de care suferă, bolnavii se pot interna în oricare dintre aceste unităţi medicale. Totuşi, pacienţii, indiferent de casa de sănătate de care aparţin, au posibilitatea de a se interna şi la Spitalul CFR Galaţi sau la Spitalul Militar "Dr. Aristide Serfioti".

Condiţiile pe care pacientul trebuie să le îndeplinească pentru spitalizarea în cele două unităţi medicale care nu au contract cu CJAS nu diferă cu nimic de cele necesare pentru internarea în restul spitalelor din municipiul sau din judeţul Galaţi.

"Nu există nicio condiţie specială pentru internare, în sensul că bolnavul nu trebuie neapărat să fie angajat sau fost angajat al CFR. Potrivit legilor în vigoare, este dreptul pacientului să aleagă în ce spital vrea să se interneze. Spitalul CFR Galaţi beneficiază de un număr de 145 de paturi în Galaţi şi de alte 90 de paturi în secţia exterioară de la Buzău. Astfel, dacă în momentul prezentării nu mai sunt paturi libere, pacientul este reprogramat. Bineînţeles, urgenţele medicale au întotdeauna prioritate", a explicat, pentru "Viaţa liberă", managerul Spitalului CFR Galaţi, economistul Carmen Şerbănescu.

La Militar, majoritatea pacienţilor sunt civili


La Spitalul Militar Galaţi, unitate care dispune de un număr de 200 de paturi, doar în jur de 35-40 la sută din totalul bolnavilor internaţi provin din rândul cadrelor militare active sau în rezervă.

"Toată populaţia poate beneficia de serviciile medicale pe care Spitalul Militar le oferă. Bineînţeles, prioritate au cadrele militare, însă nu refuzăm pe nimeni. Eventual, există o planificare, în cazul în care cererea este mai mare decât posibilităţile noastre de internare", a precizat colonelul Gabriel Cojocaru, directorul administrativ al unităţii medicale.

Astfel, indiferent despre ce spital este vorba, actele necesare pentru internare sunt: biletul de internare de la medicul de familie sau de la medicul specialist; buletinul sau cartea de identitate; cardul de sănătate. În cazul în care pacientul a refuzat cardul naţional de sănătate, acesta trebuie să prezinte adeverinţa de asigurat eliberată de CJAS Galaţi.

Citit 24612 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.