Primul semn al instalării bolii ALZHEIMER
Foto: Sursa foto: Internet

Primul semn al instalării bolii ALZHEIMER
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)


Unul dintre primele semne ale bolii Alzheimer este un declin al nivelului de glucoză din creier, potrivit unui studiu recent efectuat de oameni de ştiinţă americani.

Cercetătorii au descoperit că scăderea nivelului de glucoză din creier apare în etapele incipiente ale dizabilităţii cognitive, înainte de apariţia primelor simptome ale tulburărilor de memorie. Nu se cunoaşte deocamdată dacă aceasta este o cauză sau o consecinţă a disfuncţiei neurologice, însă noua cercetare demonstrează, fără echivoc, faptul că un nivel scăzut de glucoză la nivelul creierului declanşează declinul cognitiv, în special prin deprecierea memoriei, potrivit Agerpres.

„În ultimii ani, evoluţia tehnicilor imagistice, cu precădere tomografia prin emisie de pozitroni (Positron Emission Tomography - PET), le-a permis cercetătorilor să identifice schimbări subtile la nivelul creierelor pacienţilor cu anumite grade de dizabilitate cognitivă”, a explicat medicul Domenico Pratico, profesor la Centrul pentru Medicină Translaţională din cadrul LKSOM. „Una dintre acestea, ce a fost raportată cu consecvenţă, este o descreştere a disponibilităţii de glucoză din hipocamp”, a subliniat el.

Citit 6197 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.