UNIC în Galaţi. MEDICOVER pune la dispoziţia gălăţenilor terapia Vojta

UNIC în Galaţi. MEDICOVER pune la dispoziţia gălăţenilor terapia Vojta
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


Clinica Medicover vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor prin introducerea unei tehnici de tratament unice în Galaţi, cunoscuta terapie Vojta. Aplicată într-o gamă variată de afecţiuni, terapia Vojta dă rezultate spectaculoase acolo unde alte abordări terapeutice se dovedesc inutile.

Alexandra este una dintre primele paciente din Galaţi care beneficiază de terapia Vojta la Clinica Medicover. Adolescenta, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu diabet zaharat de tip 1, în urmă cu şapte ani. La 12 ani, fata a aflat că suferă şi de scolioză. Medicii i-au recomandat kinetoterapia, însă şedinţele nu au dat niciun rezultat. Dimpotrivă, scolioza devenea din ce în ce mai accentuată.

Disperaţi, părinţii au mers la mai multe clinici, din ţară şi din străinătate. Mama Alexandrei a aflat tocmai de la Târgu Mureş că fata ei poate urma şedinţe de terapie Vojta şi în Galaţi. În acest fel, adolescenta a ajuns la specialiştii Medicover Galaţi. Acum, după un număr de şedinţe, coloana vertebrală a Alexandrei începe din nou să se îndrepte. Singurul regret al mamei este că nu a încercat această abordare terapeutică încă de la momentul punerii diagnosticului de scolioză.

În ce constă terapia Vojta


Principiul de bază al tehnicii Vojta constă în aplicarea unor stimuli externi în diferite puncte de pe corpul pacientului. Aceşti stimuli sunt meniţi, prin activarea anumitor centri, să provoace reacţii de mişcare automate. Potrivit Societăţii Române Vojta (SRV), această terapie stimulează creierul să activeze „modelul de mişcare” înregistrat, ”înnăscut” şi, ca mişcare coordonată, să-l exporte către musculatura trunchiului şi a membrelor.

Terapia nu este dureroasă şi poate fi aplicată pacienţilor de orice vârstă. Un număr semnificativ de afecţiuni neuro-motorii pot fi ameliorate prin terapia Vojta, precum displazia de şold, scolioza şi pareza cerebrală, dar şi alte tulburări sau disfuncţionalităţi ale sistemului osos, muscular sau ale sistemului nervos central.

Numele terapiei provine de la neurologul pediatru de origine cehă Vaclav Vojta, care, între 1950 şi 1970, a dezvoltat tehnici de diagnostic timpuriu şi tratament pentru copiii ce sufereau de pareză cerebrală.

Clinica Medicover Galaţi este situată pe strada Tineretului I, nr. 16A, în zona Piaţa Energiei.

(P)

Citit 21869 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 16:35