Imprimă această pagină

Drogurile, o problemă majoră pentru femei

Drogurile, o problemă majoră pentru femei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor arată, în raportul său anual, că o treime dintre consumatorii de droguri din lume sunt femei. Doctorii prescriu femeilor medicamente narcotice sau antianxietate mult mai des decât în cazul bărbaţilor, ceea ce duce la dependenţă. În plus, supradozele în rândul femeilor au crescut la o rată mai mare decât în rândul bărbaţilor, atrag atenţia specioliştii de la Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor. De asemenea, arestările în rândul femeilor consumatoare sau traficante de droguri sunt în creştere.
În acelaşi timp, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că femeile care consumă droguri prezintă un risc mai mare de a ajunge să lucreze în industria sexuală, de a se infecta cu HIV, iar copiii lor au un risc mai mare de a dezvolta probleme. Totodată, consiliul a indicat rate ridicate de abuz violent şi depresie în rândul femeilor care iau droguri.
Întemniţarea creşte depresia şi anxietatea în rândul deţinutelor, spune organizaţia, promovând alternative cum ar fi educaţia, prevenirea, tratarea şi resocializarea. "Din păcate, multe state continuă să îşi bazeze politicile împotriva drogurilor pe justiţie penală punitivă", a spus preşedintele Consiliului Internaţional pentru Controlul Drogurilor.        

Citit 1598 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2017 17:27

Teodora Miron