DESTINAȚII DE SĂRBĂTORI | Vacanţele gălăţenilor, în toate colţurile lumii
Foto: Sursa foto: Internet

DESTINAȚII DE SĂRBĂTORI | Vacanţele gălăţenilor, în toate colţurile lumii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Se pare că gălăţenii au decis să-şi ofere sărbători de neuitat, iar destinaţiile pe care şi le-au ales pentru vacanţele de Crăciun şi de Revelion bifează, cu siguranţă, aproape toate literele alfabetului. Se va pleca, în acest an, aproape oriunde, pornind de la Marea Neagră românească şi staţiunile de pe Valea Prahovei sau din Maramureş, până la resorturile de schi din Austria, ori în ţările calde, exotice, cu nume de... cocteil sau parfum de muzică de Queen. Cum altfel ne-am putea referi la vacanţe în destinaţii precum Curacao sau Zanzibar - locul unde s-a născut inegalabilul Freddie Mercury?

Dar să detaliem. Am contactat trei dintre cele mai cunoscute agenţii de turism din Galaţi, ale căror oferte vi le prezentăm în continuare. În ordine alfabetică, ca să nu se supere nimeni.

Prin Galtour, spre Oraşul luminilor

Cele mai multe pachete turistice interne pentru Revelion au fost vândute pentru hotelurile de pe Valea Prahovei. Gălăţenii şi-au rezervat locuri la Sinaia, în hotelurile Rina Sinaia (1.775 lei/persoană/pachet) şi Caraiman (2.968 lei/persoană/pachet), sau la Hotel Belvedere din Predeal (340 euro/persoană/pachet). Galtour a vândut pachete şi în staţiuni ca Vatra Dornei, la hotelurile Bradul (1.450 lei/pers) şi Călimani (1.400 lei), la Băile Tuşnad (Hotel O3Zone - 1.480 lei) şi la Slănic Moldova, la hotelurile Perla şi Eurovacanţa. În general, toate aceste pachete cuprind patru nopţi de cazare cu demipensiune, incluzând mic dejun şi cine festive. În marile oraşe - Sibiu, Braşov - datorită târgurilor de iarnă, s-au vândut pachete turistice de minimum trei nopţi cazare cu mic dejun.

Gălăţenii care au optat pentru vacanţe în străinătate au ales de la Galtour atât sejururi, cât şi circuite în Bulgaria, Austria, Ungaria, Franţa, Malta, Dubai şi Egipt. Iată câteva tarife pentru Revelion: 150 euro de persoană la Balcik, 518 euro/persoană în Malta, 662 euro/persoană în Egipt şi  610 euro de persoană în Paris. Un circuit de Revelion cu autocarul în Viena şi Budapesta costă 559 euro/persoană.

În acest moment, Galtour mai poate oferi pachete interne pentru Revelion în staţiunile Băile Felix, Buşteni, Călimăneşti-Căciulata şi Vatra Dornei.

În Zanzibar şi Curacao, cu Hobby Tour

Una dintre cele mai mari cereri pentru un program extern special a venit pe adresa Hobby Tour din partea unui grup foarte numeros care a ales Zanzibarul. Nisip fin şi alb, apa turcoaz, recifuri de corali şi o pădure tropicală, oraşul de piatră (Stone Town), insula Changuu (sau Prison Island) - sunt doar câteva din atracţiile acestei insule din apropierea coastei de est africane. Sunt nouă nopţi de cazare într-un luxos hotel de cinci stele all inclusive, la preţul de 2.495 euro/persoană în camera dublă. Mulţi alţi gălăţeni au ales să se răsfeţe, prin Hobby Tour, în Curacao, cu o croazieră pe Caraibe, în Panama şi Costa Rica, dar şi în marile capitale europene. Viena a fost cap de listă, datorită celebrului concert de Anul Nou, dar s-a optat şi pentru Londra, Paris, Lisabona, Roma sau Atena. Mulţi dintre gălăţeni au ales oferte de Revelion în zone calde, cum ar fi Madeira, Gran Canaria, Malta, Antalya sau insulele greceşti. Nu în ultimul rând, pentru că e, totuşi, iarnă, la fel de multe persoane vor merge în staţiunile de schi din Austria (Kaprun, Zell Am See, Ischgl, Innsbruck, Bad Gastein etc.), din Italia, Franţa, Elveţia sau Bulgaria (Bansko şi Pamporovo). Prin Hobby Tour se va merge la schi şi în România, în special în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, incluzând pensiunile din Bran-Moeciu, dar şi la Tuşnad, Balvanyos, Sibiu-Făgăraş, în nordul Moldovei, în Maramureş şi chiar la mare, în confortul unor hoteluri spa, gen Iaki sau Europa.

Montana - "One night in Bangkok"

Printre ofertele de Revelion ale agenţiei Montana se numără cele din Malta, la hoteluri de patru şi cinci stele din staţiunile Qawra şi St.Julian’s, în Bangkok (Thailanda) - zece zile cazare cu mic dejun (1.699 de euro/persoană), în Dubai (pachet de şapte nopţi) şi Lisabona, cu şapte nopţi cazare la un hotel de cinci stele din centrul oraşului, pentru 1.159 de euro de persoană.

Prin Montana puteţi petrece un „Crăciun de poveste” în Viena, la 190 de euro plus 395 lei transportul sau puteţi petrece Revelionul în Grecia, în Paralia Katerini - 100 euro/persoană plus transportul cu autocarul.

Celor care vor să simtă româneşte de sărbători şi în noaptea dintre ani, Montana le oferă un Crăciun în Bucovina, la Hotel Simeria Class (695 lei/persoană), în „mica Elveţie” de la Tuşnad, de la 650 lei/persoană în Hotel Ciucaş. Sau puteţi alege să ciocniţi şampania de Anul Nou în Sovata, la Hotel Făget (790 lei/persoană), ori, din nou, la Hotel Ciucaş din Tuşnad, pentru 1.520 de lei de persoană, în cameră dublă.

Orice aţi alege de Sărbători, „Viaţa liberă” vă urează „La mulţi ani, gălăţeni, oriunde v-aţi afla!”

Citit 3384 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2016 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.