Marea Barieră de Corali, un loc desprins dintr-o lume fantastică

Marea Barieră de Corali, un loc desprins dintr-o lume fantastică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Marea Barieră de Corali este una dintre cele şapte minuni ale lumii naturale şi asta dintr-un motiv bine întemeiat. Vastul recif este cel mai mare din lume şi este populat de numeroase specii de floră şi faună subacvatică. Este un loc cu adevărat desprins parcă dintr-o lume fantastică, fiind singurul “organism” viu care poate fi văzut din spaţiu.

De sub apă, priveliştea este absolut uluitoare, la această contribuind cele peste 400 de specii de corali coloraţi, precum şi bureţii acvatici, moluştele, pisicile de mare, delfinii şi peste 1.500 de specii de peşti tropicali, peste 200 de feluri de păsări şi în jur de 20 de specii diferite de reptile, între toate remarcându-se broaştele ţestoase. Şi tot aici trăiesc scoici uriaşe, unele dintre ele având peste 120 de ani. În orice caz, reciful de corali nu este singurul lucru care poate fi admirat sub ape, întrucât uscatul din jurul sau alcătuieşte un peisaj de basm, un adevărat paradis tropical. Turiştii pot alege dintr-o mare varietate de staţiuni şi locaţii pentru toate gusturile, de la căsuţele elegante eco din staţiunea Pumpkin Island Eco până la cabanele izolate de pe insula Haggerstone şi locaţiile elegante aflate la malul marii, pe insula Orpheus. În fapt, opţiunile sunt atât de variate când vine vorba despre cazare şi despre excursiile organizate în zona, încât cu adevărat se poate spune că există câte ceva care să satisfacă toate gusturile şi dorinţele.

Explorarea recifului

Reciful poate fi explorat fie dintr-un balon cu aer cald sau dintr-un elicopter, care îţi oferă şansă de a vedea de sus minunea, fie scufundându-te în imensitatea apelor albastre. Indiferent unde te cazezi, nu te vei află niciodată la mult de o ora distanţă de o locaţie fantastică pentru scufundări. Astfel de tururi organizate sunt o trăsătură caracteristică multor destinaţii în zona barierei de corali, iar pentru a-ţi face o idee reală despre recif, e bine să îl vezi atât din apă, cât şi din aer. Atunci când porneşti la drum în orice fel de aventură de acest gen, îţi vei dori să te asiguri că poţi explora împrejurimile în siguranţă, încheind o poliţa de asigurare medicală.

Având la dispoziţie 3.000 de kilometri de recif, unde să te cazezi?

Întinderea recifului face că opţiunile de cazare să fie nesfârşite, alegerea fiind una extrem de dificilă. Prin urmare, este important să te gândeşti ce vrei de la vacanţă, înainte de a te decide asupra unei destinaţii anume.

De exemplu, dacă abia aştepţi să vezi frumuseţea naturală spectaculoasă a Marii Bariere de Corali, dar în acelaşi timp vrei să beneficiezi şi de confortul unui oraş vibrant, atunci Cairns este alegerea perfectă. În acest oraş plin de energie, poţi beneficia de oportunităţi luxoase de cazare şi poţi explora atât minunile recifului cât şi peisajul magnific al pădurilor tropicale din zona.  Alte destinaţii preferate sunt minunea arhitecturală Rockhampton, metropolă prosperă Townsville, oraşul Ayr din Queensland şi istoricul Cooktown.

Port Douglas este şi el o opţiune extrem de populară în rândul turiştilor care vor să vadă reciful, datorită mulţimii hotelurilor de 5 stele din zonă şi a fantasticei plaje Four Mile. Locaţia este bine cunoscută ca fiind o destinaţie favorită de unde se poate porni în explorarea părţii de nord a recifului şi a coastei cu păduri tropicale, în această zonă organizându-se peste 100 de tururi în fiecare zi.

Turiştii aflaţi în căutarea luxului autentic se vor îndrepta către insulele din zonă, printre care insula tropicală a şopârlelor (Lizard Island), cu nisipurile sale aurii şi arborii exotici, idilica insulă Daydream, cu cele trei plaje fabuloase ale sale şi super-exclusivista insulă Haggerstone.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 8248 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.