X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 16:34 Luni, 27 Aprilie 2015

Nu-mi „vând” copilul! Mai bine-i strivesc fericirea!

Autor:   Anca Melinte
Publicat Joi, 06 Iunie 2013 00:00
Voteaza!
(5 voturi)

Distribuie

* Prunci fără vină. A lipsit, sărmana, patru ani. Patru ani din viaţa copilului ei! Timp în care copilul, o fată, a fost departe de mama lui, pardon, de femeia care a făcut supremul efort să rămână gravidă şi s-o nască, după care a lăsat-o într-un centru de plasament. Acum o vrea înapoi! Nu contează că între timp copilul pe care l-a abandonat pentru că „avea probleme” mai importante a descoperit ce înseamnă să ai mamă şi tată, să ai fraţi, să fii iubit, să ai o familie, să nu mai fii al tuturor şi-al nimănui, singur pe lume. Vorbesc cu revoltă despre războiul mediatic dintre artista Luminiţa Anghel şi mama fetiţei pe care a luat-o în plasament. Nu cred că-mi pasă prea mult de "revelaţia" femeii care şi-a dat seama că e mamă şi că vrea copilul înapoi, nici de situaţia aberantă în care este pusă Luminiţa Anghel, care a investit suflet, familie şi bani în copilă. Mă doare că în statul acesta al dracu’ de democratic, părinţii au mai multe drepturi decât copiii lor. Deşi legal „decide interesul copilului”, nimic nu e mai fals. În fapt, copilul poate fi oricând smuls din sânul unei familii adevărate, în care a fost „plasat” şi aruncat într-o mizerie cumplită, materială, emoţională şi educaţională, dar având ca flamură ideea că s-a întors în familia „naturală”. Adică în familia producătoare de noi generaţii de copii nevinovaţi, azvârliţi într-un carusel al vieţii fără dragoste.
* Eu te-am făcut, eu te omor! Conform acestei zicalei absurde, părinţi care n-au fost decăzuţi din drepturile de-a creşte, nu de-a face un copil, vin să-şi revendice odrasla pentru că un copil înseamnă alocaţie, un venit! Despre sufleţelul copilului pe care "nu-l vând", despre dezrădăcinare, despre faptul că vreme de patru ani femeia care-i e mamă nu s-a interesat dacă are ce mânca, dacă îl doare ceva sau dacă vrea să-l ţină cineva în braţe şi să-i spună „te iubesc!" nu mai spune nimeni nimic. Dragi aleşi, tăiaţi craca producătorilor de copii nefericiţi. Luaţi-le dreptul de a-şi bate joc de inima şi de viitorul copiilor!

1124 afisari  |  Ultima actualizare Miercuri, 05 Iunie 2013 17:25

4 comentarii

 • 0
  0
  Link
  Diana Joi, 06 Iunie 2013 17:12 postat de Diana

  Nu stiu cum e legea, dar ar trebui modificata pt ca dupa max 2 ani copilul sa fie declarat adoptabil de catre un tribunal, si parintii sa fie decazuti din drepturile parintesti. Asa e in Quebec. Probabil situatia materiala a Luminitei a determinat-o pe mama naturala sa-si ,,aminteasca'' ca are un copil.

 • 0
  0
  Link
  felicia katz Joi, 06 Iunie 2013 09:45 postat de felicia katz

  Este scandalos ca mai are tupeul sa apara si sa solicite fetita.Vinovate in primul rand sunt legile tarii.Alesii in loc sa fie preocupate de cate topuri de hartie se consuma in camerele reunite mai bine ar umbla la legile vulnerabile.Nu cred ca un judecator va reicredinta fetita mamei.Conditiile ei de trai sunt de secol 17.Mama e preocupata sa apara la tv inzorzonata.Nu cred ca cineva i-ar fi inchis usa in nas daca ar fi venit sa solicite vizitarea copilului.Trauma fetitei va fi incalculabila.cate valori vor fi distruse si omorate in sufletul inima si afectivitatea copilului.Nu discut drama Luminitei Anghel care va fi devastatoare.Situatia copilului va fi fara iesire.Universul ei valoric se va prabusi.Nimeni nu are voie sa se joace cu sufletul unui copil .Nici macar cel care i-a dat viata.sa dai viata este pentru unii un act negandit.Sa educi sa cresti sa tremuri pentru fiecare dintisor pentru zilele cu rosu-n gat,sa te uiti la copil ca la prelungirea existentei tale sa-i dai copilului tau respiratia,dragostea si zambetul.Sa rupi painea si sa nu-ti opresti nici firimitura ca sa-l stii pe el fericit si indestulat.Individa nu merita decat mila.Copilul ala nu-i din plastelina sa-l rupi si sa-l reasamblezi.Individa nu a aflat ca un copil e cel mai frumos dar pe care Dumnezeu il da unei femei.Ea este doar o reproducatoare .De aici si pana la a fi mama e drum lung.

 • 0
  0
  Link
  cristina Joi, 06 Iunie 2013 08:05 postat de cristina

  Sigur ca tot legislatia tarii, prost conceputa de parlamentarii somnorosi, este de vina intrucat nu este admisibil sa incurajezi jigodiile care doar concep oriunde si cu oricine un copil ca apoi sa-l abandoneze. Este inadmisibil sa renunti la un copil, acesta sa fie dat spre adoptie unei familii si apoi sa vrei sa-l iei inapoi . Mai mult decat atat pentru cazul respectiv ar fi o crima impotriva acestui copil care deja s-a obisnuit cu mama adoptiva, unde sigur o duce bine, ca acest copil sa intre in viata imorala si mizera a aceleia care sustine ca i-a fost mama. Consider ca pentru aceste persoane , dreptul sa-si mai revendice copilul trebuie sa nu mai existe. Pacat ca legile prost concepute se rasfrang asupra acestor suflete nevinovate. Sunt sigura ca la mijloc se afla o persoana a justitiei care a sfatuit-o pe presupusa mama sa faca acest lucru, fiind la mijloc vorba de bani. Pacat.

 • 0
  0
  Link
  motanul incaltat Joi, 06 Iunie 2013 06:49 postat de motanul incaltat

  Nu pot sa inteleg de ce unii oameni(barbat si femeie)nu pun in balanta prima data viata copilului ce se va naste si apoi viata lor . Ca aceste asa-zise mame si asa-zisi tati, provin mereu din aceleasi medii degradate ale societatii,stim cu totii,dar odata ce ai parasit acea fiinta pe care ai adus-o pe lume si de care trebuie sa ai grija ca de lumina ochilor atunci cand are cel mai mult nevoie de tine, cred ca nu mai poti fi numit parinte.Luminita are un suflet mare ,gandind numai la gestul care l-a facut, luand fetita sub aripa ei ocrotitoare si ,cred ca va suferi foarte mult daca ii va fi luata,sper sa nu se intample asa,nu merita asta.Intradevar,trebuie trebuie schimbate cat mai rapid prevederile legale in domeniul adoptiilor pentru a nu mai aparea astfel de cazuri, ca este pacat,sufera mai mult copiii aceia nevinovati.

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Caricatura zilei

29 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank