TIMP LIBER GALAȚI/ Duminică… interbelică, la Teatrul Muzical
Foto: Pe scena Teatrului Muzical - ”Zaraza”, dans şi glume bune, cu parfum vintage

TIMP LIBER GALAȚI/ Duminică… interbelică, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 8 mai, de la  ora 18,00, veţi fi prezenţi în Galaţiul romantic de altădată doar păşind în sala Teatrului Muzical "Nae Leonard" şi bucurându-vă de spectacolul inedit "Amor cu parfum de altadată". Spectacol proaspăt - premiera a fost pe 9 aprilie - propunerea teatrului gălăţean pentru duminică seara ne aduce în primul rând muzică de inimă albastră, de la începutul veacului trecut, balet, un amestec de spectacol de revistă cu unul de teatru, pe fondul unor imagini "sepia": proiecţii cu imagini de altădată ale bătrân-tânărului nostru oraş…

Directorul teatrului, Teodor Niţă, spunea, de altfel, că readucerea în faţa publicului a unor şlagăre de aur de altădată, ale celebrului cântăreţ de glorie interbelică Cristian Vasile, precum "Aprinde o ţigară", "Sărută-mă" şi, bineînţeles, obsesiva, nemuritoarea "Zaraza", pregătesc de fapt frumoasa aniversare a Teatrului Muzical, care împlineşte în acest an şase decenii de la înfiinţare. "Am primit cu interes propunerea regizorului Octavian Jighirgiu, care inspirat de aerul patriarhal al zonei istorice în care îşi are sediul instituţia noastră, a iniţiat un spectacol de revistă în care reconstituie, prin elemente specifice scenei, splendoarea unei epoci fascinante", declara, la premieră, managerul teatrului. "Nu lipsesc momentele şi scenetele comice ale "amorului cu parfum de altădată", precum şi tablourile coregrafice semnate de colaboratorul nostru de suflet, Edy Stancu", sublinia Teodor Niţă.

Sunt pregătiţi să interpreteze şlagărele îndrăgiţii noştri solişti Mariana Pisică, Cristina Vasopol şi Cristina Ionaşcu, Luminiţa Vologa, Anton Mihail şi Ionuţ Negrişanu, Valentin Vasopol şi Adrian Mărginean. Scenetele vor fi interpretate cu şarm de actorii Radu Horghidan, Paul Buţa, Isabela Oancea şi Viorica Mărăndici, Maria Miron, Mitică Belciugan. Va susţine muzical spectacolul orchestra de revistă, condusă de cunoscutul dirijor Nicolae Mantu. Evoluează, evident, şi baletul teatrului.

Ideea spectacolului îi aparţine regizorului ieşean Octavian Jighirgiu, cel care, recent, a montat, tot la Galaţi, un alt succes, musicalul "Sunetul muzicii". Regizor la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, şef al Catedrei de Arta Actorului la Universitatea de Arte "George Enescu", membru al Centrului de Cercetare Arta Teatrului, Jighirgiu este un actor şi regizor cu multe colaborări de succes cu teatre şi televiziuni din Capitală şi din ţară. Despre acest spectacol, Jighirgiu a declarat că a fost "o provocare" pentru el, fiind "un balans între teatrul de revistă şi cel dramatic".

Preţul unui bilet la spectacolul de duminică este de 21,60 lei, respectiv, 10,80 lei.

Citit 2524 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2016 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.