Un nou CONCERT cu Mihai Mărgineanu

Un nou CONCERT cu Mihai Mărgineanu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mihai Mărgineanu şi Banda ajung din nou în Galaţi. Aceştia vor concerta vineri, 9 septembrie, în Gossip Café, începând cu ora 20,30.

Mihai Mărgineanu este unul dintre cei mai nonconformişti artişti ai momentului. Este cântăreţ şi compozitor de muzică folk şi pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creaţii proprii. S-a lansat în domeniul muzical destul de târziu, mai exact la vârsta de 36 de ani. Primele lui cântece au fost înregistrate în 2005, fiind iniţial destinate unui grup de prieteni.

Cea mai cunoscută melodie a lui Mărgineanu, „Mă iubeşte femeile”, este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mihai Mărgineanu a păstrat doar linia melodică şi a rescris o parte din versuri, într-un stil propriu. Prima oară a cântat pe când era doar în clasa a treia şi era internat în spital. Talentul i-a fost descoperit de mamele colegilor de salon. Apoi a învăţat să cânte la chitară singur. De asemenea, s-a făcut cunoscut şi pentru melodiile cântate în serialul românesc „Las Fierbinţi”.

Trupa sa, intitulată „Banda”, este formată din Cristi Horia (vioară), Michele Vişan (chitară acustică), Kiba Dachi (chitară bass), Nicu Dumitrescu (percuţie) şi Florin Ionescu (tobe). Preţul unui bilet este de 95 de lei.

Citit 2337 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2016 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.