TÂRGUL de Sfântul Andrei, ca pe vremuri şi ca întotdeauna. IATĂ când ÎNCEPE
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

TÂRGUL de Sfântul Andrei, ca pe vremuri şi ca întotdeauna. IATĂ când ÎNCEPE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O ocazie de a ne îmbogăţi rafturile, «panopliile», dulapurile de haine şi bucătăriile, cu daruri tradiţionale, unele chiar de legendă


Între 30 noiembrie şi 4 decembrie, înscrise în cardul Serbărilor Galaţiului, pe Esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Sfântul Andrei, manifestare tradiţională organizată de Centrul Cultural «Dunărea de Jos» Galaţi (CCDJ), cu bogată participare din întreaga ţară.

Vom putea achiziţiona de aici uimitoarea ceramică tradiţională de Cucuteni sau Horezu, dar şi de Braniştea noastră, nobilă ceramică medievală de Baia Mare, vestita sticlărie de Turda, pielărie şi cojocărie din Bistriţa, Ruginoasa, Neamţ şi Colibaşi, ca pe vremea negustorilor de braşovenie, care aduceau de peste munţi marfa lor măiestru lucrată, tocmai la Galaţi, ştergare, ii, ouă încondeiate, bucate de post şi de dulce, aşa cum se fac ele în Argeş, Suceava, Braşov, Vrancea sau Galaţi.

Muzică şi dans popular

Vom putea vedea, proba şi cumpăra, dar şi urechile, şi privirea vor fi săturate, şi încă pe gratis. Astfel, un program muzical şi de dansuri populare (foto arhiva VL) va fi desfăşurat de formaţiile CCDJ, precum iubitul ansamblu folcloric „Doina Covurluiului”, cel al micuţilor – „Doiniţa Covurluiului”, Fanfara „Valurile Dunării”, artişti de la Şcoala de Arte a Centrului, cu secţia de canto şi cea de muzică populară,  grupul folcloric „Glasul Odăieşilor”.

Spectacolele se vor desfăşura zilnic de la 17,00. Excepţii: la deschidere, în 30 noiembrie, se începe la 13,00, iar în ultima zi, de la 15,00.

Târgul este deschis în toată perioada, zilnic, între orele 8,00 şi  20,00.

PROGRAMUL complet de ZILELE GALAȚIULUI 2016

ZILELE GALAȚIULUI 2016 | Reguli clare pentru comercianţi: FĂRĂ MICI şi cârnaţi (FOTO)

Citit 10903 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.