EXPOZIŢIE | Comori rare ale Peleşului, la Muzeul de Istorie din Galați

Scris de  Miercuri, 15 Martie 2017 00:00
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)


Astăzi, 15 martie 2017, de la ora 18,00, la la secţia din centru a Muzeului de Istorie “Paul Păltănea” (str. Domnească, nr. 25), suntem invitaţi la vernisajul expoziţiei “Comorile Peleşului” - cu exponate elegante din Colecţia de artă decorativă a Castelului Peleş.

Este „o expoziţie în care regăsim gustul de colecţionar al Familiei Regale din România, de la Carol I la Mihai I”, ne spune prof. Cristian Dragoș Căldăraru, managerul muzeului.

Dr. Narcis Dorin Ion, director general al Muzeului Național Peleș, precizează că este prima expoziţie muzeului naţional în colaborare cu colegii muzeografi din Galați şi ne propune „o incursiune fascinantă în istoria artei decorative europene din secolele XVIII-XX. Vor fi expuse pentru prima dată la Galați piese valoroase de artă decorativă - orfevrărie, ceramică, metal - provenite din fondul regal de la Castelul Peleș din Sinaia”.

Citit 463 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 17:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.