Spectacol CARITABIL. "O căsnicie liniştită", piesă de succes cu umor englezesc

Spectacol CARITABIL. "O căsnicie liniştită", piesă de succes cu umor englezesc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii sunt invitaţi să râdă şi să susţină, totodată, organizarea concursului Liceului de Arte "D. Cuclin" - "Miniatura romantică". Pe 29 martie, la Teatrul Muzical "N. Leonard", de la ora 19,00, se va juca o comedie de succes a Teatrului "Elisabeta" - "O căsnicie perfectă", spectacol caritabil organizat de Cluburile Rotary din Galaţi. Preţul biletului este 50 de lei, iar fondurile strânse  vor  fi  folosite în totalitate pentru organizarea Concursului Naţional de Interpretare "Miniatura romantică".

“O căsnicie liniştită” este una dintre cele mai de succes piese ale dramaturgiei britanice, iar Noël Coward – cel mai jucat autor englez, după Shakespeare. Premiera de la Londra a avut un succes răsunător, astfel încât textul s-a montat, în scurt timp, şi la New York, pe Broadway. A primit numeroase premii, printre care şi “Tony Awards”, premiu ce recunoaşte excelenţa în teatrul profesionist american.

“O căsnicie liniştită” este o comedie vârtej despre iubirea reaprinsă, pasiune şi conflict. Dragostea pătimaşă şi gelozia declanşează veşnicul război dintre sexe, război care în “O căsnicie liniştită” stârneşte râsul şi temperează încăpăţânările eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersectează în ceea ce ar trebui să fie o lună de miere ce debordează de iubire şi fericire. În schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, să fie descoperite ca încă vibrante.

Amanda şi Elyot, divorţaţi unul de celălalt după un mariaj tumultuos, liniştiţi după cei cinci ani scurşi de la ultima lor întâlnire, îşi reîncep viaţa conjugală cu alţi parteneri. Ghinionul (sau poate norocul), face ca în prima noapte din luna de miere, aceştia să nimerească la acelaşi hotel, acelaşi etaj, în camere alăturate. Reîntâlnirea lor de pe terasă se termină cu o evadare la Paris, în ciuda proaspetelor jurăminte de dragoste faţă de actualii lor soţi. “O căsnicie liniştită” este o satiră socială neconvenţională, o comedie romantică.

Regia şi traducerea piesei este semnată de Ştefan Ruxanda, iar scenografia de Anca Cernea.

Jucat pentru prima dată în România la Teatrul "Elisabeta", spectacolul “O căsnicie liniştită”, după Noël Coward, îi aduce împreună pe scenă pe Corina Dănilă, Silviu Biriş, Doina Antohi şi Ştefan Ruxanda.

Citit 3795 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2017 01:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.