PARCHETELE de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Galați se MUTĂ. Unde-i veţi găsi pe procurori din luna iulie

PARCHETELE de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Galați se MUTĂ. Unde-i veţi găsi pe procurori din luna iulie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel vor funcţiona, din luna iulie, pe strada Traian, la nr. 203, şi nu pe Basarabiei, nr. 47, cum se întâmplă în prezent. Asta după ce aleşii locali au catadicsit, în sfârşit (la a cincea încercare), să adopte hotărârea prin care cele trei instituţii să-şi poată desfăşura activitatea, în condiţii decente, în noii sedii, întrucât cel din strada Basarabiei trebuie să intre urgent în reparaţii capitale, din cauză că este degradat. Totodată, pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi urmează să se construiască un nou sediu, în imediata apropiere a celui de pe Basarabiei, iar lucrările trebuie de asemenea să demareze curând.

Practic, cele trei instituţii vor închiria de la Consiliul Local două clădiri care au aparţinut Colegiului "Traian" şi care, în prezent, sunt în conservare. Este vorba despre un imobil cu un etaj, de 825 de metri pătraţi şi un altul cu trei etaje (fost internat), tot de 825 de metri pătraţi, precum şi terenul aferent, de 7.800 de metri pătraţi, conform proiectului de hotărâre adoptat de aleşii locali.

„În urma comasării prin absorbţie, realizată în anul 2011 între Colegiul Tehnic "Radu Negru" şi Colegiul Tehnic "Traian", întreaga activitate de învăţământ a fost organizată în cadrul Colegiului Tehnic "Radu Negru", din strada Ştiinţei, nr. 119, iar imobilele din strada Traian au rămas în conservare”, a precizat consilierul Marian Alexandru, în expunerea de motive a proiectului.

Contractul de închiriere ar urma să fie derulat în perioada iulie 2016 - decembrie 2019.

Citit 5868 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.