TAXE care se pot achita la oficiile poştale

TAXE care se pot achita la oficiile poştale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Taxele percepute pentru eliberarea paşapoartelor şi o serie de tarife auto, printre care şi cele pentru eliberarea permiselor de conducere, pot fi achitate la oficiile Poştei Române.

În urma unor modificări aduse printr-o Ordonanţă de Urgenţă (OUG 41/ 2016), taxele şi tarifele vizate de actul normativ pot fi achitate prin mandat poştal la oricare oficiu sau agenţie a operatorului naţional de servicii poştale. Mai exact, pe lângă taxele percepute pentru eliberarea paşapoartelor, sunt vizate şi tarifele pentru confecţionarea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere.

Taxele percepute pentru eliberarea paşapoartelor pornesc de la 219 lei, pentru un paşaport simplu temporar, şi ajung la 283 de lei, pentru un paşaport electronic simplu, valabil timp de cinci ani, eliberat persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. În ceea ce priveşte tarifele auto, acestea diferă de la caz la caz. Cea mai mare taxă ce poate fi achitată prin poştă este pentru permisul de conducere (68 de lei).

Citit 3070 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.