Un român de top: Liviu-Adrian Sandu – acceptat printre sculptorii portretişti din Americi

Un român de top: Liviu-Adrian Sandu – acceptat printre sculptorii portretişti din Americi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Portrait Sculptors Society of the Americas are şi o secţiune internaţională


Liviu-Adrian Sandu consideră că menirea unui artist este aceea de a se desăvârşi în atelier. Gălăţeanul nostru, autorul expoziţiei „Emoţii. Expresii. Fizionomii”, deschisă la finele anului trecut la Muzeul de Artă Vizuală, expoziţie care s-a bucurat de un mare succes, este primul român acceptat  ca membru în secţiunea  „International” a  Societăţii Sculptorilor Portretişti din Americi (Portrait Sculptors Society of the Americas) - http://portraitsculptors.org/

„Acceptarea mea, zilele trecute, alături de nume importante din domeniul portretisticii în sculptură este o mare onoare”, ne-a declarat Liviu-Adrian Sandu, precizând că cel care l-a propus este sculptorul Stuart  Williamson, unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei americane: „El a văzut lucrările mele, a văzut şi fotografiile pe care mi le-au făcut studenţii de la Facultatea de Arte, în perioada când predam acolo, în timp ce le prezentam într-un mod demonstrativ o noua temă de studiu la disciplina Studiul Formei. I-a plăcut faptul că mă implic în actul didactic, acesta fiind şi unul dintre obiectivele Societăţii Sculptorilor Portretişti - promovarea portretului în sculptură. A portretului realizat după criteriile marilor artişti ai genului, acei maeştri ai Renaşterii, Barocului sau Impresionismului”, ne dezvăluie sculptorul gălăţean.

Societatea  Sculptorilor  Portretişti din cele două Americi este structurată pe mai multe secţiuni: „Miezul Societăţii este alcătuit din sculptori portretişti din cele două Americi, mai au o secţiune pentru Internaţionali,  una pentru afiliaţi şi încă una pentru cei foarte tineri”, declară gălăţeanul.

Vorbind despre sculptorii portretişti contemporani, Liviu-Adrian Sandu spune: „La sfârşitul secolului al XX-lea şi începutul secolului XXI, America a devenit pentru artele plastice tradiţionale ceea ce a fost cândva Franţa, din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea inclusiv. Viaţa artistică a Parisului din acele vremuri a fost înlocuită de cea din Los Angeles. Dacă în vechime a fost o bătălie de prestigiu, în domeniul culturii, dată între Roma şi Paris, astăzi, această confruntare este între Los Angeles şi New York. Sigur că sunt şi alte oraşe importante, unde arta tradiţională este revigorată prin aportul artiştilor atraşi de aceasta şi care doresc să readucă în atenţia publicului ceea ce mulţi dintre confraţi nu mai preţuiesc -  anume Frumosul şi Adevărul. Prin urmare, sculptori portretişti valoroşi găsim în multe locuri de pe glob, dar toţi vor să se adune în câteva metropole. Cel mai atractiv şi căutat loc, în momentul de faţă, este Los Angeles, pentru că cei de acolo sunt promotorii multor expoziţii itinerante prin toată America de Nord. Faptul că la aceste expoziţii au ca invitaţi sculptori portretişti din toată lumea face ca acele evenimente să capete o anvergură globală”.

Citit 11284 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.