Lecţie pentru mediul de afaceri feminin gălăţean, cu trainer american

Lecţie pentru mediul de afaceri feminin gălăţean, cu trainer american
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lecţie de business în engleză, multe doamne elegante, proiecţii de grafice: americanca Samira Cook Gaines, vicepreşedinte în domeniul dezvoltării afacerilor la National Community Reinvestment Coalition - organism american constituit în 1990, care îndrumă peste 600 de afaceri naţionale, regionale şi locale din SUA - a susţinut ieri, în sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii „V. A. Urechia”, o masă rotundă, cu tema ”Instrumente de promovare a antreprenoriatului feminin”. Au fost prezente membre ale AFIR (Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România), doamne din mediul de afaceri, educaţie şi cultură. La acţiunea organizată de Ambasada SUA, în colaborare cu Biblioteca şi AFIR Galaţi au mai participat Isabella Alexandrescu, coordonator de programe culturale la Ambasada americană din Bucureşti, şi Gabriela Chiriac, preşedinta filialei gălăţene AFIR.

Dna Cook Gaines este vicepreşedinte, pentru dezvoltare în business, al NCRC (Comisia  Naţională Comunitară de Reinvestiţii), coordonând patru centre de dezvoltare de afaceri pentru femei antrepenori, pentru minorităţi şi companii mici, din Washington şi New York. A asistat astfel la construcţia unor afaceri solide peste 1.000 de întreprinzătoare din SUA. Dna Cook a conferenţiat, împărtăşind din experienţa sa, şi în Africa sau Europa, iar acum şi la noi. Personalitate complexă, licenţiată în Artă şi Filozofie la Holyoke College Massachusetts, are şi un masterat în administraţie publică la Universitatea "George Washington" din capitala SUA. Casa Albă i-a recunoscut meritele prin titlul de Campion al Schimbării în domeniul mentoratului pentru antrepenoriat („Champion for Change in the area of entrepreneurship mentoring”)!

Ieri, profitând de prezenţa reprezentantei pentru Cultură a Ambasadei, directorul instituţiei-gazdă, Zamfir Ilie, a amintit şi de donaţia de peste 250 de cărţi făcută acum câţiva ani bibliotecii de către Ambasada SUA, cărţi „foarte solicitate”, exprimându-şi astfel speranţa că gestul s-ar putea repeta.

Citit 948 ori Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.