Comunitatea Armeană - carte deschisă la Casa Cuza! O bogăţie de imagini, obiecte şi tipărituri, într-o „expoziţie de excepţie”
Foto: Foto: Victor Cilincă

Comunitatea Armeană - carte deschisă la Casa Cuza! O bogăţie de imagini, obiecte şi tipărituri, într-o „expoziţie de excepţie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia „Valori culturale armene la Dunărea de Jos”, vernisată vineri, 19 septembrie, la Muzeul Casa Cuza Vodă a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, foarte bogată în documente, cărţi vechi, fotografii şi obiecte de cult ale armenilor trăitori cândva la Galaţi.

Expoziţia este realizată cu sprijinul Bibliotecii „V. A. Urechia", al Muzeului de Istorie, alături de Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale şi de comunitatea armeană. Preşedintele comunităţii armene gălăţene, Eduard Kevotchian, a mulţumit acestor instituţii.

 

 

Curatorul expoziţiei, a precizat directorul Muzeului, prof. Cristian Căldăraru, este muzeograf Mariana-Delia Pohrib, cea care a mai realizat astfel de evenimente, dedicate comunităţii greceşti, respectiv celei turce, reprezentate ieri la vernisajul la care au participat istorici şi oameni de cultură gălăţeni.

Expoziţia se constituie şi într-o „reparaţie morală” pentru armenii gălăţeni, destul de ignoraţi de istorici, a spus muzeografa, care a vorbit, printre altele, despre personalităţi armene de aici, precum medicul Aburel ori primarul Ştefan H. Ştefan. Un film documentar şi muzică populară armeană au întregit vineri atmosfera.

 

Citit 1385 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.