„Retox”, la „Butterfly Effect”/ Programul ultimelor două zile de Festival

„Retox”, la „Butterfly Effect”/ Programul ultimelor două zile de Festival
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mulţi cunoscuţi de-ai mei evită să meargă la un spectacol nerecomandat persoanelor cu vârste sub 18 ani, aşa cum este „Retox”, al Compagniei 28 şi Unteatru Bucureşti, desfăşurat, joi, la Galaţi, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în cadrul Festivalului de teatru Independent „Butterfly Effect”. Nu pentru că ar şti despre ce este vorba, ci o dată pentru că, bănuiesc, le este teamă de agresivităţile verbale sau comportamentale inserate forţat în spectacol, a doua oară din cauza temerii că o parte din public va fi prezent în sală doar pentru că e în căutare de scandalos şi pentru eventualele strigături şi comentarii pe care le pot face pe marginea a ceea ce se petrece şi se zice pe scenă. Rău fac. Spectacolul de teatru „Retox”, pus la cale de acorul şi regizorul Eugen Jebeleanu (simplă potrivire de nume cu scriitorul postbelic), cu un concept scenic de Yann Verburgh, set & costumes design de Velica Panduru, cu un soundtrack semnat de Alex Turcin-Halka, având-o ca videodesigner pe Cinty Ionescu şi în distribuţie cu Emilia Dobrin, Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Pompilius Onofrei, care asigură vocea din „off”, şi Yann Verburgh, nu are nici agresivităţi forţate, exagerate fără a-şi avea rostul, şi nici nu este genul de spectacol care ar stârni replici răutăcioase de la oameni cât de cât conştienţi de sine. Căci acesta este punctul de plecare al piesei, conştiinţa de sine, pentru ca apoi personajele şi textul să te poarte prin relaţia omului cu sinele, cu părinţii, cu prietenii, cu societatea, cu ţara. Jebeleanu propune să ne privim în oglindă, să ne înfrângem teama de a ne întâlni cu noi înşine, să mai lăsăm facebookul pentru o relaţionare reală, să ne acceptăm aşa cum suntem, cu bune şi cu rele, ca indivizi, dar şi ca români.

Festivalul de Teatru Independent, la final

Astăzi, 27 septembrie, în cadrul Festivalului de teatru independent „Butterfly effect”, de la ora 14,00, în foaierul Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, are loc conferinţa criticului de teatru Ionuţ Sociu, cu titlul “Spectatorul-spectacol. Limitele participării”. Reprezentaţia cu intrare liberă, programată la ora 18,00, în holul Universităţii “Dunărea de Jos”, produsă de Atelier 35, a fost anulată. De la 19,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, va avea loc spectacolul “Colibri”, în regia lui Florin Piersic Jr., produs de Doctor's Studio. La 21,00, în Yoobi Pub va fi “LSD Theatre Show”, în regia lui Horia Suru, produs de Doctor's Studio şi Godot Cafe Teatru. De la ora 24,00, la Yoobi Pub, vom avea concertul lui Adrian Nour, gălăţeanul finalist la „Vocea României”.

Duminică, 28 septembrie, de la ora 14,00 la 16,00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, se desfăşoară conferinţa de închidere a festivalului. La 18,00, la Yoobi Pub, are loc spectacolul “Doggystyle”, regia Radu Horghidan şi Florin Toma, produs de Asociaţia Social Act Theatre. De la 19,00, în sala mare a Teatrului Dramatic se desfăşoară “Freak Show” de şi cu Florin Piersic Jr. La 21,00, în sala mare a Teatrului Dramatic, începe festivitatea de premiere.

Preţul biletelor: 10,5 lei pentru pensionari şi studenţi, 21 lei preţ întreg, 31,5 lei pentru spectacolul lui Florin Piersic Jr., 25 lei pentru concertul lui Adrian Nour. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Dramatic şi la Yoobi Pub.

Citit 1242 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.