Arta prozei şi a ingineriei: Eseurile lui Petre Rău şi imaginile lui Adrian Zăinescu

Arta prozei şi a ingineriei: Eseurile lui Petre Rău şi imaginile lui Adrian Zăinescu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vineri (17 octombrie a.c.), la prânz, la Salonul Artelor de la mansarda Centrului Cultural "Dunărea de Jos" a fost lansat volumul numărul şapte din colecţia de proză a proiectului cArtESENŢE al editurii centrului. Volumul „Viaţa în Times New Roman”, un eseu despre dor de Petre Rău, a fost prezentat de criticul A. G. Secară, care a găsit foarte inspirat titlul volumului, din care a lecturat puţin în faţa asistenţei.

Cu acelaşi prilej, a fost lansată şi o nouă carte poştală dedicată unei personalităţi gălăţene de marcă, acum dr. ing. Octavian Coşovliu. Dat fiind uriaşul prestigiu al celui sărbătorit, vom reveni separat. Foarte discret, strălucind însă prin fotografiile în culori puternice ale expoziţiei sale „Nuanţe”, a fost artistul fotograf Adrian Zăinescu, muzeograf la Muzeul de Istorie şi membru al Asociaţiei pentru Renaşterea Galaţiului, care a preferat să-şi lase lucrările să vorbească, ilustrând volumul lansat de prozatorul, poetul, publicistul, matematicianianul şi editorul de carte şi revistă Petre Rău.

A recitat şi a vorbit emoţionant despre maestrul său, care o îndrumă constant, micuţa romancieră şi poetă Denisa Lepădatu, prolifică la cei numai 12 ani - cinci cărţi publicate şi numeroase premii câştigate la concursuri literare naţionale şi internaţionale!

Şi poetul Paul Sân-Petru i-a remarcat prozatorului viteza fascinantă „de producţie intelectuală” şi domeniul variat de aplicare. Autorul lansat, căruia i-a apărut chiar în ziua lansării şi un volum de eseuri, la propria sa editură, s-a declarat cu inima mai aproape de eseu.

CITEŞTE ŞI: O iniţiativă particulară, rezultate cu totul particulare: VECHIUL GALATI, într-un ALBUM preţios (FOTO)

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.