Oferte pentru TIMPUL LIBER/ Weekend cu SURPRIZE în Festivalul de Comedie
Foto: Scenă din "Cerere în căsătorie"

Oferte pentru TIMPUL LIBER/ Weekend cu SURPRIZE în Festivalul de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sfârşit de săptămână cu comedie clasică: Cehov şi Molière în festival


Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, care se desfăşoară zilnic, până pe 30 octombrie, continuă, desigur, în weekend, cu nişte surprize.

Astăzi – spectacolul teatrului-gazdă

Astăzi, 24 octombrie, spectacolul gazdelor, „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, jucat de echipa Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, în Sala Mare, de la ora 19,00, aduce un text extraordinar, actori buni în formă mare, jucând într-un decor realist, inclusiv cu animale şi… miros, în regia precisă a unui regizor apreciat, Felix Alexa. Puteţi compara viziunile diferite dacă aţi văzut şi spectacolul pe acelaşi text pus de Ateneul Tătăraşi, jucat miercuri în matineu; de altfel, ambele spectacole sunt în concurs şi merită să comparaţi. Preţul biletelor este de 21 lei.

Sâmbătă – Molière, cu Târgu Mureş

Sâmbătă, 25 octombrie, piesa plină de haz aplaudată de peste trei veacuri în toate colţurile lumii, „Şcoala nevestelor”, de J. P. Molière, poate fi văzută de la 19,00, în interpretarea actorilor Teatrului Naţional Tg. Mureş, în regia lui Cristian Juncu, regizor premiat pentru mai multe spectacole în competiţii din ţară, şi chiar pentru dramaturgie. Preţul biletelor: 31,50 lei.

Duminică – alt Molière, cu Botoşaniul şi regie gălăţeană!

Duminică, 26 octombrie ,Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, Sala Mare, 19,00: „Avarul” de Molière. Surpriza vine din partea regiei, semnată chiar de managerul Teatrului „Fani Tardini”, actorul Cristian Gheorghe „în deplasare”, care a fost foarte discret până acum faţă de acest spectacol apreciat de botoşăneni şi chiar de suceveni.

 

 

În distribuţie o descoperim şi pe una dintre actriţele îndrăgite şi în perioada în care a jucat pe scena teatrului gălăţean, Lidia Uja. Presa din Botoşani cita pe regizorul gălăţean, care priveşte subiectul „dintr-un punct de vedere diferit chiar de cel al autorului, Molière. În spectacolul meu sunt doar personaje negative”. Preţul biletelor, nu fiţi avari, e de 31,50 lei.

CITEŞTE ŞI: Cum şi unde ne petrecem TIMPUL LIBER în acest weekend, în Galaţi

Citit 1413 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.