UNDE ne mai putem petrece TIMPUL LIBER. Comedie muzicală şi Strauss, la Teatrul Muzical

UNDE ne mai putem petrece TIMPUL LIBER. Comedie muzicală şi Strauss, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, "Săracu' Gică"

Teatrul Muzical “Nae Leonard” ne îmbie sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 18,00, cu îndrăgita comedie muzicală “Săracu´ Gică”, scrisă de nume cu garanţie de succes din generaţia de aur a comediei musicale: Nicolae Stroie, Vasile Vasilache (ambii au fost celebrul cuplu cu „Ora veselă” a radioului naţional, „cu Stroe şi Vasilache”) şi St. Cristodullo. Muzica spectacolului, semnată de alt nume mare, compozitorul Aurel Manolache, pe texte semnate de un textier mare pentru multe generaţii de români, Ion Maximilian, şi de un alt bun textier, Saşa Georgescu. Regizorul spectacolului este îndrăgitul actor de comedie de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” (care a jucat de altfel în anii ´80 şi pe scena Muzicalului, în opereta „Leonard”) Gheorghe V. Gheorghe. Într-un spectacol cu ritm, umor, schimbări de situaţie, muzică veselă, joacă actori aplaudaţi ai Muzicalului nostru: Radu Horghidan, Paul Buţa, Viorica Mărăndici, Adina Lazăr, Ionuţ Negrişanu, Mariana Pisică, Gianina Sion, Maria Macovei, Viorel Huru, Mitică Belciugan, George Apostolache şi lăutarii Viorel Ionaşcu şi Marcel Smocov.

Duminică, "Sânge vienez"

Opereta celebrului compozitor austriac Johann Strauss, “Sânge vienez”, poate fi vizionată duminică, 26 octombrie, de la ora 18,00, pe scena teatrului, în regia artistică a Cristinei Cotescu, regizoare cu o experienţă de peste trei decenii pe scena Operei din Bucureşti, care a lucrat de asemenea şi cu Filarmonica “George Enescu”, teatre mari din ţară, Opera Bergen din Norvegia, Vienna Opera Company etc. La baghetă, apreciatul dirijor şi compozitor gălăţean Sorin Oancea. Scenografia aparţine plasticianului Gheorghe Andreescu, co-autor şi al decorului de la „Aida”. Maestru de cor este maestrul Eugen Dan Dragoi. Coregrafia aparţine lui Fănică Lupu, elev al marelui Oleg Danovschi, cu peste 80 de spectacole realizate în ţară şi străinătate (a şi dansat în Franţa, Germania, Austria, Polonia, Olanda, Luxemburg, Danemarca, Bulgaria sau Ucraina, în multe dintre aceste ţări mergând spectacolele montate de dumnealui la Galaţi, după ce a lucrat şi pentru Opera din Constanţa.

 

 

Opereta lui Johann Strauss – fiul a avut premiera absolută în 1899, tot în octombrie, la Carltheater din Viena. Descrierea subiectului operetei în trei acte, cu o intrigă plină de surprize, ar fi mai complicat de făcut. Iată, pe scurt, o menţiune pe altiasi.ro, de la spectacolul montat la Opera din Iaşi: „”Sânge vienez” reprezintă, de fapt, un vals vienez în cuvinte. Este povestea adevarată a unor personaje rupte din viaţa cotidiană vieneză a sfârşitului de secol XIX. Infidelitate, minciună, prefăcatorie, intrigă, încurcături de situaţii, farse, dar şi iertare, iubire, suflet! Toate duc, ca în multe poveşti de iubire, la un final fericit!”.

CITEŞTE ŞI: Oferte pentru TIMPUL LIBER/ Weekend cu SURPRIZE în Festivalul de Comedie

Citit 786 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.