FESTIVALUL DE COMEDIE/ Doru Mareş, supărat pe capitală că nu "vede" Galaţiul
Foto: Foto: Victor Cilincă

FESTIVALUL DE COMEDIE/ Doru Mareş, supărat pe capitală că nu "vede" Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doru Mareş, critic de teatru, prezent şi în jurii la UNITER, acum în juriul Festivalului gălăţean, a ţinut ieri, 28 septembrie, în Sala Sudio a Teatrului „Fani Tardini”, conferinţa cu titlu retoric „Mai e nevoie de un astfel de festival?” În faţa actorilor, prezent fiind la „sfat” şi managerul teatrului gazdă, Cristi Gheorghe, actorul senior Dan Condurache, regizorul Ion Sapdaru şi alţii, s-a făcut istorie şi s-a analizat prezentul comediei. Cum am observat de multe ori în ziar, au observat şi invitaţii: festivalul este ignorat de presa centrală, de TVR, deşi conducerea teatrului ţine legătura cu capitala.

Din contra, cei de acolo ar fi trebuit să contacteze Galaţiul, dar TVR transmite numai de la festivaluri bucureştene şi doar câte-un pic de la Sibiu, a criticat criticul situaţia. Am merita, căci: „Este foarte important că există acest festival. Nu e unicul festival de comedie, e şi cel al Teatrului de Comedie din Bucureşti, este în bună măsură şi cel al Teatrului Nottara din Bucureşti, cred însă că Bucureştiul are un ghinion: eu cred că acolo nu se poate face un festival mai de Doamne-ajută (…) aşa încât salvarea este tot în festivalurile, să le zicem aşa, „de nişă”, din ţară”, ne-a uimit şi bucurat criticul.

 

 

„Realitatea o dovedeşte, n-are rost să vă încarc şi cu motivele pentru care o cred: în Bucureşti, la ora actuală, nu există capacitatea de a duce un astfel de eveniment, centralizarea excesivă nu e semn de civilizaţie!” – a explicat criticul. „Ştiu că mă duc o dată pe an la Galaţi şi văd comedie, la Oradea şi văd teatru scurt, la Sfântu Gheorghe, văd experimente, la Bacău, monodramă, şi tot aşa. E un semn de profundă lipsă de civilizaţie să concentrezi totul în capitală! Aşa că ceea ce faceţi aici este semn de civilizaţie. Vorbesc foarte serios!” Nici UNITER „nu vede” provincia, s-au plâns, alături de critic, şi alţii.

CITEŞTE ŞI: Arta ca muncă, într-o lecţie ca un spectacol: Ion Sapdaru a iniţiat o mişcare anti-Bologna

Citit 1423 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.