Festivalul de Comedie se ÎNCHEIE în forţă. Astăzi, o comedie grozavă şi Gala premiilor

Festivalul de Comedie se ÎNCHEIE în forţă. Astăzi, o comedie grozavă şi Gala premiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Naţional de Comedie a ajuns în ultima sa zi. Atenţie, astăzi totul începe mai devreme. De la ora 18,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, începe ceremonia de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate în concurs, premii ce-i vor răsplăti pe cei mai buni.

Bomboana de pe tort - o comedie mare

Un spectacol în afara concursului, care a fost prezentat încă de la începutul festivalului de către organizatori drept o montare extraordinară, ce trebuie văzută neapărat, este „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria”, al Teatrului Metropolis din Bucureşti. Piesa îi aparţine incisivului dramaturg Mihail Bulgakov, autor al celebrului roman „Maestrul şi Margareta”, autor de teatru incomod pentru regimul comunist de peste tot! Regia este semnată de apreciatul Gelu Colceag. Avem, spun organizatorii, „o excelentă comedie de moravuri”, „o întâmplare fabuloasă, cu rădăcini înfipte în realitatea dezolantă a Moscovei anilor ´30”, dar cu un umor negru debordant, „cu distribuţie impresionantă, reunind actori consacraţi, dar şi tineri figuranţi”.

Pe scena Dramaticului gălăţean, această piesă mare a fost montată, în 1982, în regia Magdalenei Klein şi a lui Adrian Lupu, iar spectatorii care au aplaudat atunci sau cei care au citit piesa pot vedea acum o montare nouă, plină de energie şi imaginaţie. Preţul unui bilet este de 52,50 lei.

CITEŞTE ŞI: Programul FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL „Nae Leonard”/ Luna noiembrie, plină de EVENIMENTE CULTURALE la Galaţi

Citit 954 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.