Poezia copiilor/ Petra-Ana, prima carte la 9 ani

Poezia copiilor/ Petra-Ana, prima carte la 9 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Şcoala nr. 28 „Mihai Eminescu” tocmai s-a deschis un nou cenaclu literar, ocazie cu care o fetiţă de clasa a III-a, Petra-Ana Mirică Bobiţ (născută în iunie 2005, la Galaţi) şi-a lansat prima carte: „Poezii din suflet/ Poems from a childs´s heart”, Editura „Pax Aura Mundi”. Ediţie bilingvă, ilustrată chiar de micuţa scriitoare. Îndrumător a fost mama micuţei, profesoara Luminiţa Mirică Bobiţ, iar prefaţa e semnată de alt dascăl al şcolii, prof. dr. Gabriela Ciubotaru.

Traducerea în engleză îi aparţine prof. Gilda Chiriluţă. Una dintre poezii, tradusă în italiană, a luat în martie Menţiune specială la Concursul internaţional de poezie „Castello de Duino” de la Trieste.

Petra a mai fost laureată, cu texte din volum, şi la Festivalul Internaţional „Renata Verejanu” de la Chişinău. O altă poezie din volum a primit în ianuarie Premiul I la Concursul Judeţean de Creaţie Literară „Culorile copilăriei”, de la Slatina, iar la Brăila, în aprilie a câştigat Premiul II la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Ion Creangă”, cu câteva dintre textele din volum. Se vede că poeta are un an excelent. Ea apare în antologii de versuri pentru vârste fragede din Târgu Mureş, Galaţi, Chişinău şi Trieste. A publicat în reviste literare pentru copii. Cenaclul şcolii cu numele marelui poet este numit „Lumini” şi este condus de profesoara Bobiţ şi de inimoasa bibliotecară a şcolii, Victoriţa Tănase.

Vineri dimineaţă, la prima şedinţă de cenaclu, la care a fost lansată şi cartea, a fost prezent şi un prieten al şcolii, cunoscutul poet Ion Zimbru, autorul rubricilor literare permanente din „Viaţa liberă”.

Citit 1590 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Noiembrie 2014 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.