Trei zile de jazz şi blues la Teatrul Muzical

Trei zile de jazz şi blues la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional "Leonard", găzduit de Teatrul Muzical din Galaţi, se va desfăşura şi prima ediţie a Festivalului „Jazz & Blues la Dunăre” ce va aduce, timp de trei zile, în faţa spectatorilor gălăţeni artişti şi trupe de renume internaţional din America, Germania, Croaţia, Austria, Bulgaria şi România. Prin acest eveniment se doreşte revenirea la tradiţia vechiului festival de jazz de la Galaţi, iar organizatorii promit spectacole de zile mari.

Seria evenimentelor începe chiar în această seară, joi, de la ora 18,00. Cei care vor deschide apetitul publicului pentru muzică bună vor fi membrii trupei „Platonic Band”, condusă de Nicu Patoi, chitaristul gălăţean care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu două albume la activ, un live proaspăt lansat, băieţii îşi vor promova ultimul album „Middle of the Week Tour". Chitaristul Nicu Patoi, basistul Adrian Ciuplea, bateristul Răzvan Lupu şi vocalistul şi percuţionistul Berti Barbera au pregătit un concert spectaculos şi diversificat.

Următorul concert al serii de astăzi poartă semnătura trupei „Django Sound Quartet”, cu un repertoriu care se trage din jazz-ul manouche, cu influenţe inspirate din folclorul românesc. Formaţia a fost înfiinţată în 2010 de violonistul Costinel Mirea, nepotul celebrului virtuoz Constantin Mirea, care a cântat alături de Maria Tănase, Romica Puceanu, Gabi Luncă. Cvartetul are deja un palmares bogat, susţinând concerte pe marile scene din Europa, iar în 2010, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, a câştigat premiul întâi.

A treia formaţie care va urca pe scenă, tot astăzi, în cadrul Festivalului „Jazz & Blues la Dunăre” este „Trenul de noapte”, singura din România ce abordează stilul „harmonica blues”. Înfiinţată de Marcian Petrescu (foto 2) -  românul apreciat de bluesmanii americani, cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din România în genurile blues, rock & roll şi country. Trupa îi are drept membri şi pe Rareş Totu – chitară, Sheby Joo – bass şi Constantin Bărbăşelu – baterie.

Ultima, dar nu cea din urmă, va fi formaţia „Rick Estrin & The Nightcats” (foto 1), o trupă americană fondată în 2008 din cenuşa grupului „Little Charlie & The Nightcats”, trupă cu o activitate de peste 30 de ani în bluesul de peste ocean. Liderul trupei este Rick Estrin, unul dintre cei mai apreciaţi muzicuţişti. El va fi însoţit de Kid Andersen (chitară), Lorenzo Farrel (bas) şi J. Hansen (tobe). Cvartetul reprezintă o trupă extrem de versatilă în blues-ul modern.

Harry Tavitian, Irina Popa şi formaţii din Austria şi Bulgaria

Vineri şi sâmbătă vor mai cânta gălăţeanca Irina Popa & The Sinners, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Cristiana Uikiza Band (Austria, Croaţia), Irina Sârbu & Puiu Pascu Trio, Nicolas Simion Quartet (Germania), Vasco the Patch (Bulgaria). Mai multe informaţii despre aceste trupe puteţi citi în ediţia „Viaţa liberă” de mâine.

Preţul biletelor care pot fi achiziţionate de la Teatrul Muzical este de 32,40 de lei întreg, 10,80 de lei cu reducere pentru elevi şi pensionari şi 21,60 pentru grupuri.

Citit 2158 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.