Comedie şi teatru absurd, pe scena Teatrului Dramatic

Comedie şi teatru absurd, pe scena Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic se joacă „Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Eugen Făt, cu o scenografie de Lăcrămioara Dumitraşcu. Din distribuţie fac parte Marian Sterian (Cadâr), Gabriel Constantinescu (Ianke), Petrică Păpuşă (Take), Dan Căpăţână (Ilie), Ciprian Braşoveanu (Ionel), Cristina Uja (Ana) şi Svetlana Friptu (Safta).

Publicul se va putea delecta cu o comedie clasică a literaturii interbelice, care aduce în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile interetnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.

"Marele secret al acestui spectacol este textul: un text atât de bine scris, încât eu, ca regizor, nu am cum să intervin prea mult, să fac mari schimbări. Totul cade pe actor şi pe situaţii. Având o scriitură atât de bună, şi pentru actori e mult mai uşor să intre în personaje, să se joace cu ele", declara, anul trecut, regizorul Eugen Făt, la premiera piesei de la Teatrul Dramatic Galaţi.

"Banda lui Moebius"

Duminică, 23 noiembrie, de la ora 19,00, tot în Sala Mare, gălăţenii sunt invitaţi să vadă piesa „Banda lui Moebius”, de Octavian Miclescu, un spectacol de teatru absurd îmbinat cu situaţii desprinse din realitate. Din distribuţie fac parte actorii Ciprian Braşoveanu (Ucenicul sau Moebius 1), Marian Sterian (Profesorul sau Moebius 2), Carmen Albu şi Vlad Vasiliu. Regia îi aparţine lui Cătălin Vasiliu, iar cea care a dat culoare piesei este scenografa Clara Creţu.

Biletele costă 14,70 lei şi 18,90 lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, 8,50 lei pentru grupuri organizate (minimum 40 de persoane).

Citeşte şi: Tinerele voci de operă, aplaudate minute în şir la Teatrul Muzical

Citit 1193 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.