(FOTO&VIDEO) Pelerinaj impresionant cu MOAŞTELE Brâncovenilor la Galaţi
Foto: Foto Bogdan Codrescu

(FOTO&VIDEO) Pelerinaj impresionant cu MOAŞTELE Brâncovenilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe un frig de crăpau pietrele, racla cu moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu a ajuns, miercuri, 26 noiembrie, puţin după ora 15.00, la punctul de debut al pelerinajului „Călători pe urmele sfinţilor”, pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos îl anunţase, cu câteva zile înainte.

Din faţa Universităţii "Dunărea de Jos", pe strada Domnească, alaiul a pornit spre catedrală. În faţă veneau purtătorii de prapuri bisericeşti, de steaguri ale ţării şi tinerii care purtau o icoană cu Sfinţii Martiri Brâncoveni. Urma de un convoi impresionant de preoţi de mir, iar în a doua parte a alaiului de pelerini - cu cale deschisă de o măicuţă care bătea la toacă - veneau mai mulţi călugări care acompaniau racla cu moaşte purtată de soldaţi şi peste 2.000 de credincioşi.

Pelerinajul şi-a urmat cursul până la Catedrala Arhiepiscopală. Aici, într-o ordine dinainte stabilită, racla a fost dusă în biserică, în faţa altarului. Au intrat, apoi, preoţii şi mirenii, iar ierarhii (printre care Î.P.S. Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului, şi PreaSfinţitul Lucian Mic al Caransebeşului), în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au început slujba specială de primire a moaştelor. Într-o catedrală arhiplină, după cuvântul chirirarhului locului, Î.P.S Casian, Patriarhul României a vorbit despre importanţa aducerii moaştelor Sfântului Constantin Brâncoveanu la Galaţi, în cetatea Sfântului Apostol Andrei.

Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu rămân la închinare pe esplanada din faţa Catedralei până duminică, inclusiv.

Citit 4158 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.