SERBĂRILE GALAŢIULUI, în lumea cărţilor, la Biblioteca "V. A. Urechia"
Foto: Sursa foto: Arhiva "Viaţa liberă"

SERBĂRILE GALAŢIULUI, în lumea cărţilor, la Biblioteca "V. A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu prilejul Serbărilor Galaţiului, Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" oferă, până pe 15 decembrie, un bogat program de manifestări, care au debutat ieri, cu prezenţa de excepţie, la Salonul Literar "Axis Libri", a doi apreciaţi academicieni, Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, şi a poetului Liviu Ioan Stoiciu.

Biblioteca va desfăşura acţiuni şi itinerant: la Universitatea Dunărea de Jos, în holul facultăţilor de Litere şi Istorie, Filosofie şi Teologie, între 28 şi 30 noiembrie, de la orele 10,00 la 16,00, se desfăşoară „Târgul de carte de Sf. Andrei”, aflat la ediţia a V-a, organizat de Bibliotecă, Universitate, Editura Eikon şi Consiliul Judeţului. Participă editurile Eikon (Cluj Napoca), Axis Libri (Galaţi), Multicart (Bucureşti) şi distribuitori locali.

La sediul central al bibliotecii, din strada Mihai Bravu, s-a deschis, până la sfârşitul lunii, expoziţia de carte, desene şi icoane „30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi”.

La Filiala nr. 1 ”Costache Negri”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, până pe 5 decembrie este deschisă expoziţia „Galaţi - oraşul meu!”, cu desene realizate de preşcolarii de la Grădiniţa ”Luceafărul”. Până pe 15 decembrie, găsim aici expoziţia cu icoane a elevilor de la Şcoala Gimnazială Piscu: „Sfântul Andrei - între tradiţie şi obiceiuri”.

Deja, la sediul bibliotecii, au avut loc o mulţime de acţiuni în cadrul Serbărilor Galaţiului, printre care, miercuri, o vizită de prezentare a bibliotecii pentru prichindeii Grădiniţei „Licurici”, Clubul de şah ”Axis Libri”, iar la Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea”, din Piaţa general Berthelot, Micro 40, elevii clasei a III-a A, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, au participat la proiectul educaţional „Farmecul lecturii”. Ieri, s-a vernisat la sediul central expoziţia, deschisă până pe 12 decembrie, ”Ştim să trăim cu Alzheimer?”, activitate în colaborare cu Centrul de zi Alzheimer, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Citit 685 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.