S-a INAUGURAT Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine (FOTO)
Foto: Foto Gabriel Kolbay

S-a INAUGURAT Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inaugurarea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine a început, ieri, la ora 9,30, cu sfinţirea capelei din incinta Palatului Episcopal. La oficierea serviciului religios au luat parte Patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Î.P.S. Casian, arhiereii aflaţi în vizită şi un sobor de preoţi. Invitaţi au fost oficiali, medici şi oameni de cultură din eparhia noastră, specialiştii care au ajutat la crearea muzeului, dar şi doi membri ai Academiei Române.

După finalul slujbei de sfinţire, în prezenţa ierarhilor, a celorlalţi preoţi prezenţi şi a invitaţilor, părintele vicar-administrativ al eparhiei Dunării de Jos, pr. Lucian Pietroaia, a dat citire actului care atestă sfinţirea capelei. Ulterior, arhiereul locului, Î.P.S. Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a făcut o scurtă prezentare a conţinutului muzeului şi a etapelor realizării sale. După ce a primit din partea eparhiei Dunării de Jos o diplomă şi o medalie, Patriarhul le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa lucrării oferite publicului.

„Ştiu ce înseamnă să restaurezi. Am făcut lucrări de restaurare la Iaşi (în perioada în care era mitropolit - n.r.). E de zece ori mai greu decât să construieşti ceva nou. Tocmai de aceea, după multă restaurare, la Bucureşti, am considerat că e bine să facem şi ceva nou, aşa că am început Catedrala Mântuirii Neamului. Lucrările mari se fac rar, pentru că energia necesară se pierde apoi. Ne gândim deja la înfiinţarea Muzeului Creştinismului Românesc, la demisolul Catedralei”, a precizat Preafericirea Sa, care a avut doar cuvinte elogioase pentru înfiinţarea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Galaţi.

După încheierea cuvintelor oficiale, Î.P.S Casian le-a prezentat Patriarhului Daniel, celorlalţi arhierei prezenţi şi invitaţilor la inaugurare, colecţia permanentă.

MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ACEST LĂCAŞ DE CULT AFLAŢI DE AICI ==>> http://www.viata-libera.ro/societate/60771-galati-viata-libera-cotidian-arhiepiscopia-dunarii-de-jos-muzeul-istorie-culturii-si-spiritualitatii-crestine-colectie-exponate-carte-icoana-straie-episcopi

 

Citit 4005 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.