SEMNAL/ Revista „Dunărea de Jos”, cu emoţii

SEMNAL/ Revista „Dunărea de Jos”, cu emoţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Emoţia, teatrul corpului” - aceasta este tema abordată de revista lunară de cultură „Dunărea de Jos”, editată de Centrul Cultural cu acelaşi nume, pentru luna decembrie, ajunsă acum la nr. 154. Revista semnalează acţiunile Centrului în luna precedentă şi premii naţionale şi internaţionale ale elevilor Şcolii de Artă a CCDJ, cuprinde recenzii de carte din ţară, poezie şi proză.

Spicuim: sculptorului Sergiu Dumitrescu, la 60 de ani, criticul de artă Corneliu Stoica îi dedică o pagină, cu ilustraţii ale lucrărilor artistului. Anişoara Ştefănucă prezintă obiceiuri specifice judeţului, din perspectiva grupurilor de fete şi de flăcăi. Un interviu cu scriitorul Paul Sân-Petru, realizat de publicistul Ghiţă Nazare. Despre implicarea Mitropoliei Moldovei în evenimentele de la 1 Decembrie 1918 (prezenţa preoţilor pe front, de pildă) scrie părintele Aurel Florin Tuscanu.

Un interviu de A. G. Secară cu regizorul Ion Filip. Despre Biserica românilor din Transilvania secolului XVIII, scrie Radu Moţoc. Etnograful Eugen Holban scrie despre „vârste culturale”. Paul Buţa prezintă atracţiile apropiatului festival de datini şi obiceiuri “Tudor Pamfile”, organizat în prag de Crăciun.

Citit 932 ori Ultima modificare Joi, 18 Decembrie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.