Jurnalistul gălăţean Victor Cilincă a fost PREMIAT la Gala Culturii şi Patrimoniului

Jurnalistul gălăţean Victor Cilincă a fost PREMIAT la Gala Culturii şi Patrimoniului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe lângă faptul că a oferit premii oamenilor şi instituţiilor din judeţul Galaţi, care şi-au adus un aport consistent în promovarea şi susţinerea actului cultural, cea de-a treia ediţie a Galei Culturii şi Patrimoniului, desfăşurată marţi, la Teatrul Dramatic, a strălucit şi prin momentele artistice inspirat alese, dar şi prin buna organizare. Spectacolul, la care s-a intrat gratuit, ar fi meritat mult mai multă osteneală din partea gălăţenilor, care ar fi trebuit să fie prezenţi în număr mai mare.

Zece premii pentru cultură

Alături de amfitrionul evenimentului, Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu, au urcat pe scenă cei zece premianţi, dar şi personalităţile alese să le aducă laudatio.

Jurnalistul Victor Cilincă s-a numărat printre premianţi, de data aceasta pentru activitatea sa literară. „Se vorbeşte atât de frumos în ultima vreme despre mine, încât mă întreb dacă mai sunt încă viu”, şi-a început  scriitorul discursul şugubăţ, care a stârnit hohote de râs în sală, înseninând atmosfera solemnă.

Ceilalţi nouă premianţi au fost: profesorul şi istoricul Valentin Bodea, care a tipărit cu bani proprii trei volume despre monumentele istorice din Galaţi (brăilean fiind!), arhitectul Cătălina Chiculiţă, Primăria Cavadineşti, ziarul Presa de Galaţi, sculptorul Sergiu Dumitrescu, managerul Vasile Joantă, prefectul Dorin Otrocol şi Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Autorităţi trase de urechi

Printre invitaţi s-a aflat şi secretarul de stat din Ministerul Culturii, Luminiţa Constantin, care i-a tras de urechi pe reprezentanţii autorităţilor locale aflaţi la Gală, pe prefectul Dorin Otrocol, pentru că „nu a mobilizat deconcentratele, astfel încât să fie sala plină”, iar pe preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa, pentru că nu găseşte soluţii pentru construirea unui Muzeu de Artă Vizuală.

Gălăţenii care au lipsit de la Gală au avut ce pierde: un spectacol deosebit cu intrare liberă. Pe scenă au urcat Viorica State şi acordeonul său vrăjit, Vlad Vasiliu alături de Cenaclul „Dunărea”, Ana Marin şi Andrei Ciurea – un cuplu de dansatori de la „Fantezia”, grupul „Voces”, îndrăgiţii dansatorii din ansamblul „Olympos” al Comunităţii Greceşti şi membrii formaţiei de muzică veche românească „Mugurel”, înfiinţat în cadrul Asociaţiei pentru pentru promovarea patrimoniului din Galaţi, care şi-au făcut astfel debutul pe scenă. Cei care au venit la Gală au putut vedea şi expoziţia de ilustrate din foaierul teatrului, organizată de Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”.

Citit 837 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.