Un DAR SPECIAL, la Teatrul Muzical: Jula şi invitaţii săi CÂNTĂ pentru toate vârstele

Un DAR SPECIAL, la Teatrul Muzical: Jula şi invitaţii săi CÂNTĂ pentru toate vârstele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe scena Teatrului Muzical "Nae Leonard" avem întâlnire sâmbătă, 7 februarie, de la ora 18,00, cu un spectacol de zile mari: "Alexandru Jula - Ultimul romantic", în care maestrul scenei, cu recunoaştere naţională (preţuit chiar mai mult în Capitală şi în ţară decât la noi!) va cânta alături de câţiva invitaţi de marcă.

Vor urca pe scenă apreciaţii Stela Enache şi Gabriel Dorobanţu, legende vii ale scenei, despre care nici nu trebuie să spunem mai multe, şi Alexandra Canareica, tulceancă, născută în ´63, care a studiat vioara la Şcoala de Artă din Galaţi şi a câştigat trofeul „Steua fără nume” la festivalul de muzică uşoară de la Tulcea. Alexandra Canareica este invitată acum în spectacole importante, a cântat la „Rapsodia Română”, alături de Mirabela Dauer, Vasile Şeicaru sau Ştefan Hruşcă. A locuit şi a cântat o vreme în Egipt şi Siria.

Dirijorul spectacolului de sâmbătă este gălăţeanul Nicolae Mantu.

Biletele costă 21,6 lei şi 10,8 lei (cu reducere).

Un brand al Galaţiului

Născut în 1934, la Şimleu Silvaniei, cunoscutul interpret de muzică uşoară Alexandru Jula a devenit un veritabil brand gălăţean, mai cunoscut în ţară decât multmediatizatul Combinat Siderurgic!

Artistul nu numai că nu s-a demonetizat după Revoluţie ci, după o viaţă plină de turnee, vrând să-şi ia adio de la scenă printr-un grandios spectacol cu vedete de muzică uşoară şi populară din mai multe generaţii, a deschis seria unor adevărate gale pe scena Teatrului Muzical gălăţean, unde cântă în ansamblul de estradă încă din 1954.

La prima astfel de gală a fost prezent la Galaţi şi regretatul Dan Spătaru. Acel spectacol a revigorat genul, dovedind că nu numai nostalgicii anilor ´60 pot iubi muzica sa şi a generaţiei sale, ci chiar şi cei foarte tineri!

Faima naţională a artistului a fost o constantă în aceşti ani, când în ţară s-au scris şi cărţi despre el. Jula a debutat in televiziune în 1962, la radio un an mai târziu, iar pe scena gălăţeană a adus succes celebrului cuplu "Jula şi Miron", alături de regretatul Ionel Miron. În anii ´70, a colaborat cu Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti şi apoi, pentru opt ani, cu Teatrul "Fantasio" din Constanţa, în cuplu cu Miron. Alături de acesta a adus performanţa de longivitate a unui spectacol pe scena Muzicalului gălăţean: "Doi pe un balansoar... muzical", cu peste 350 de reprezentaţiii!

Primul single, din 1966, l-a înregistrat tot împreună cu Miron, urmând discuri pe care apare singur, cel din ´68 fiind un best-seller, datorită interpretării unor piese-cult, precum "Soţia prietenului meu" sau "Floare albă din Pireu". În acelaşi an a participat la Festivalul de la Berlin, apoi la cel de la Poznan, ulterior fiind premiat la numeroase concursuri naţionale. Până şi Ceauşescu îl aprecia şi obişnuia să-i ascute melodiile, chiar când „nu cadrau” cu morala fundamentalist-comunistă, spunând la un moment dat că îl preferă lui Gică Petrescu.


AFLĂ UNDE ŞI CUM ne putem petrece TIMPUL LIBER în Galaţi

Citit 966 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.