Un MĂRŢIŞOR-GIGANT a fost realizat de elevi gălăţeni

Un MĂRŢIŞOR-GIGANT a fost realizat de elevi gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două ore, pe holul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi au răsunat doar râsete de copii. 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 (clasele a II-a E şi a IV-a B) au realizat un mărţişor-gigant, lung de 100 de metri. La capătul scărilor au aşezat frumos 600 de flori de lotus - origami, realizate din şerveţele albe şi roşii, iar pe scări şi la etaj au împletit un şnur lung, din panglică albă şi roşie, exact ca aţa de mărţişor.

"Aş vrea să-i dăruiesc acest mărţişor mamei mele, doamnei învăţătoare şi tuturor femeilor care trec pe la muzeu", spune entuziasmat Robert, în vârstă de opt ani. O altă colegă, Maria, îşi explică şi ea contribuţia: "Eu am împletit şnurul şi am făcut şi flori roşii. Am făcut acest mărţişor cu gândul la mama mea, căreia îi urez La mulţi ani de 8 martie". "Le dăruim acest mărţişor tuturor gălăţenilor care vin să-l vadă", spun Alexandra şi Alesia. "Copiii au vrut sa facă ceva deosebit. Ne tot spun că părinţii sunt supăraţi că nu au căldură acasă, că sunt plini de probleme şi au vrut să-i înveselească", a declarat şi Angela Chiroşcă, coordonatorul proiectului.

Un singur lucru le-a umbrit bucuria celor mici. Deşi mărţişorul trebuia să fie realizat din 6.000 de flori, numărul acestora a fost de doar 600. "Am realizat toate florile, dar le-am lăsat peste noapte la şcoală, iar femeile de serviciu le-au confundat cu şerveţele folosite şi le-au aruncat", explică Angela Chiroşcă.

Mărţişorul-gigant va rămâne expus la Complexul Muzeal până pe 8 martie.


CITEŞTE ŞI: În atenţia gălăţenilor care doresc să fie originali de 1 Martie: Târg cu MĂRŢIŞOARE lucrate manual

Citit 1303 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.