„Alexandru Jula – Ultimul romantic”, sâmbătă, la Teatrul Muzical "Nae Leonard"

„Alexandru Jula – Ultimul romantic”, sâmbătă, la Teatrul Muzical "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Alexandru Jula – Ultimul romantic” – este un titlu care spune foarte multe chiar şi unui străin despre spectacolul de mâine, 28 februarie, când, pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”, de la ora 18,00, va fi repetat recentul succes al lui Jula şi al invitaţilor săi speciali: Stela Enache, Gabriel Dorobanţu şi Alexandra Canareica. Dirijorul spectacolului este Nicolae Mantu. Vor evolua baletul şi orchestra de revista a teatrului. Prezintă cu obişnuitul său şarm Ionuţ Negrişanu.

Ce şi cum. Şi cu cine

Pe Alexandru Jula îl ştiţi, îl ştie o ţară întreagă! Nici Stela Enache nu are nevoie de prezentare! Vocea Stelei Enache, caldă, inconfundabilă, tonică, a fost foarte prezentă pe micile ecrane înainte de Revoluţie, dar şi după aceea, ca invitată în emisiuni speciale. A cântat cu succes peste 60 de compoziţii dăruite de soţul său, Florin Bogardo. A făcut parte din Orchestra Electrecord, condusă de Alexandru Imre şi cu aceasta a făcut numeroase turnee în lume. Apoi, solistă a trupei „Sunshine Band”, a trăit în anii ´70, în Germania, având turnee în Rusia, Austria, Elveţia, Norvegia etc, dar şi pe vase de croazieră. Cu elegantul vas „Europa” a ocolit de patru ori Pământul într-un singur an! Cu un repertoriu de peste 500 de melodii, îndrăgita solistă a apărut în programe muzicale alături de celebrităţi precum Jennifer Rush, Gilbert Becauud, Tony Christie, Vicky Leandros, Al Bano şi mulţi alţii.

Fredonat în mod special cu şlagărul „Hai, vino-n gara noastră mică”, Gabriel Dorobanţu este, spun cei de la revista „Formula As”, „cântăreţ al iubirii, adorat mai ales de doamne şi domnişoare”. A atras atenţia în ´83, la Festivalul de la Mamaia, unde compozitorul Vasile Veselovschi i-a încredinţat o compoziţie care avea să devină celebră: „Ochii tăi”. Cu multe CD-uri şi discuri lansate şi după ´90, prezent la Radiodifuziunea naţională şi la televiziuni, romanticul Dorobanţu este „sentimental cu raţiune”, după cum se autodefinea interpretul.        

Tulceanca Alexandra Canareica, care a studiat vioara la Galaţi, la Şcoala de Artă şi la 14 ani forma grupul UFO şi primea trofeul „Steua fără nume” la festivalul de muzică uşoară de la Tulcea, a fost invitată în spectacole importante, cu prestigiosul ansamblu „Rapsodia Română”, sau alături de Mirabela Dauer, Ştefan Hruşcă sau de gălăţeanul-naţional Vasile Şeicaru. A locuit o vreme în Egipt şi Siria, unde a şi cântat.

De 60 de ani pe scenă

Nu ultimul pe listă, amfitrionul scenei de sâmbătă, Alexandru Jula, născut în ´62 în Ardeal, dar de 60 de ani numai pe scena Teatrului Muzical gălăţean, cu succese mari şi pe scena Teatrului „Fantazio” Constanţa şi în teatre din capitală, prezent la radiodifuziunea naţională, bine vândut pe disc, Alexandru Jula trece bariera anilor 1990, continuând seria de succese cu un elan tineresc şi fiind mereu omagiat pe plan naţional. "The Show Must Go On", celebra deviză a omului de scenă dedicat, titlu şi al unei melodii a formaţiei Queen, este şi secretul artistului gălăţean, care declara într-un interviu: „E o regulă: ai eveniment - exişti, n-ai - nu exişti. Şi n-ai voie să te opreşti. Spectacolul trebuie să continue.” Şi spectacolul, valoros, continuă.

Preţul unui bilet este de 21,60 lei şi 10,80 lei, cu reducere.

Citit 2058 ori Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.