Weekend plin la Teatrul Dramatic. Ce spectacole putem vedea

Weekend plin la Teatrul Dramatic. Ce spectacole putem vedea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O intrigă poliţistă şi surprize

Astăzi, 27 februarie, de la ora 19,00, sala mare a Teatrului Dramatic “Fani Tardini” se deschide pentru un spectacol ritmat, plin de surprise, atât ca poveste, cât şi ca imaginaţie regizorală: „Şarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn . În spectacolul regizat de Cătălin Vasiliu joacă, cu succes, îndrăgiţii actori Oana Preda Gheorghe, Carmen Albu, Cristina Uja, Petrică Păpuşă şi Dan Căpăţână. Autorul, născut în 1939, sir Ayckbourn, a scris peste 70 de piese, unele jucate chiar la Royal Shakespeare Company, Royal National Theatre şi pe alte scene prestigioase. A condus 36 de ani, până în 2009, ca director, Stephen Joseph Theatre din Scarborough, dar a primit prestigiosul Premiu Tony de la americani, fiind jucat şi pe Broadway cu 10 piese. O intrigă de thriller, surprize ca la Agatha Christie, joc în vervă, într-un decor formidabil semnat de scenografa Lăcrămioara Dumitraşcu.

Mâine: comedie clasică de marcă

Mâine, 28 februarie, sala mare a teatrului se deschide, de la ora 19,00 pentru o comedie clasică, plină de emoţie, o parabolă a toleranţei scrisă de Victor Ion Popa: „Take, Ianke şi Kadâr” – garanţie pentru râs de bună calitate şi lacrimă de emoţie. În regia lui Eugen Făt, îşi dau sufletul pe scenă Marian Sterian, Gabriel Constantinescu, Petrică Păpuşă, Dan Căpăţană, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja, Svetlana Friptu şi constaţi că nu există „roluri mici”. Dragostea, care trebuie să învingă intoleranţa unei mici comunităţi de provincie (în text apar trimiteri şi la ţinuturile noastre!) este miza acestei comedii care nu vrea să îmbătrânească.

Croitoraşul cel viteaz se ţine de şotii!

Duminică, 1 martie, micuţii se vor delecta la Teatrul “Gulliver” (în sala mare a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”), de la 10,30, cu o bijuterie a poveştilor, cu un personaj hâtru şi situaţii hazoase, în spectacolul “Croitoraşul cel viteaz”. Povestea, marcă celebră a extraordinarilor povestitori fraţii Grimm, a încăput pe mâinile unui vrăjitor al scenei, regizorul Cristian Pepino, care a reuşit o excelentă adaptare a poveştii, pe o scenografie a extraordinarului scenograf Cristina Pepino, cu buni actori care se dăruie copiilor şi acum: Eduard Şişu, Rodica Panu, Adina Niţă, Elena Sterian, Gina Geru, Nicole Lungu, Marian Sterian, Mircea Vâjâianu, Aurelian Iorga. Muzica este semnată de Dan Bălan. Şi, după cum spune chiar Croitoraşul, „O să iasă o mare trăsnaie!” Sau veţi primi „o porţie de curaj şi hohote de râs”, după cum ne spun păpuşarii.

Duminică, peţitoarele pe scenă

În ultima zi de weekend, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, se va juca piesa „Peţitoarele” de Avksentii Tzagareli, în regia lui Ion Sapdaru. Petronela Buda, Oana Preda Gheorghe, Cristian Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Carmen Albu, Aureliu Bâtcă, Lucian Pînzaru, Cristina Uja, Florin Toma, Svetlana Friptu, Elena Ghinea, Vlad Ajder, Răzvan Clopoţel, Corina Ivanov, Oana Mogoş şi Roman Gopşa promit un spectacol frumos, numai bun de descreţit frunţile.

Citit 1260 ori Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.