VERNISAJ la Muzeul de Artă din Galaţi: Peisaje şi chipuri din Făgăraş, "marca" Boholţ
Foto: Foto Victor Cilincă

VERNISAJ la Muzeul de Artă din Galaţi: Peisaje şi chipuri din Făgăraş, "marca" Boholţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri - 1 aprilie (şi fără nicio păcăleală!), de la ora 18,00, iubitorii de arte plastice sunt invitaţi la Muzeul de Artă Vizuală, la vernisajul expoziţiei „Pro Boholţ”, ediţia a treia.

Mulţi gălăţeni s-au familiarizat deja cu stilul plin de lumină şi culoare al celor care au participat şi la celelalte ediţii ale taberei în care, într-un mic sat din Făgăraş cu tradiţii excelent conservate, desprins parcă din Eden, pictează an de an, în aer liber, peisaje şi portrete, un fel de Barbizon modern posibil prin eforturile unui Mecena al artei, ing. Vasile Joanta.

În expoziţie sunt lucrări realizate în timpul taberei de creaţie de la Boholţ din 2014. Lucrările sunt semnate de buni plasticienii din Galaţi şi din ţară: Mihai Coţovanu, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Gheorghe Miron, Ioan Oratie, Raul Popa, Liviu-Adrian Sandu, Teodor Vişan.

”Rostul taberei de pictură şi sculptură „Pro Boholţ” este acela de a fixa într-o memorie materială imaginea de astăzi a satului Boholţ şi a boholţenilor, precum şi a ceea ce se mai poate vedea încă, din plămădirile trecutului său.”, precizează ing. Vasile Joanta, organizatorul şi sponsorul celor trei ediţii ale taberei de creaţie desfăşurate în satul său natal.


 

Citit 1050 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.