Vă place muzica grecească? ZIUA GRECIEI ne aduce un SPECTACOL de zile mari!

Vă place muzica grecească? ZIUA GRECIEI ne aduce un SPECTACOL de zile mari!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Naţională a Greciei (care s-a celebrat pe 25 Martie), va fi marcată în mod festiv şi la Galaţi, sâmbătă 18 aprilie, de la 11,00, printr-un spectacol de muzică şi dans tradiţional grecesc, desfăşurat pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, aflăm de la Comunitatea Elenă Galaţi. Ansamblul Olympos al comunităţii noastre elene, multipremiat şi din ce în ce mai bun, alături de romanţele seniorilor greci gălăţeni ne vor face în mod sigur să vrem şi noi să dansăm!

Pe 23 martie, un spectacol dedicat de comunitate aceluiaşi eveniment s-a desfăşurat la Muzeul Casa Cuza Vodă, unde a fost organizată şi o expoziţie de vechi litografii şi fotografii contemporane din comunităţile din ţară. A participat atunci, invitat de onoare, deputatul Dragoş Zisopol, preşedinte al Uniunii Elene din România.

O zi a luptei pentru Libertate

"Oficial, Revoluţia din 1821 izbucneşte la 25 martie, la Mănăstirea Sfânta Lavra, avându-l în frunte pe episcopul Palaion Patron Ghermanos”, găsim pe site-ul Comunităţii elene din Constanţa.

„Între timp, revoluţia se extinde în insulele Spetes, Idra, Psara, Kasos şi Mikonos, precum şi în Grecia Centrală. De acolo, cuprinde Tesalia şi Macedonia. Urmează cucerirea oraşului Tripolis. Atunci s-au constituit primele senate, în Peloponez şi în Grecia Centrală, şi s-a redactat prima Constituţie.”

„Marea Revoluţie a poporului elen din 1821 a fost un uriaş efort al neamului nostru pentru scuturarea unei îndelungate sclavii de patru veacuri şi restabilirea libertăţii şi demnităţii naţiunii noastre. Această revoluţie, de nouă ani, a fost un şir nemăsurat de lupte cu succesive victorii şi înfrângeri, cu toate grozăviile pe care le presupune un război, precum şi un şir de evenimente politice şi demersuri diplomatice.”


 

Citit 1538 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.