O istorie vizuală a navelor, la Universitate (FOTO)
Foto: Foto Monica Zanet

O istorie vizuală a navelor, la Universitate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ştiaţi că acum o sută de ani Şantierul Naval fabrica strunguri? Sau că avea potenţial să repare circa 150 de vagoane [CFR] în acelaşi timp?” Aşa ne scrie într-un mesaj interesant, însoţit de imagini provocatoare (într-o poză vedem de pildă şi unul dintre tunurile care rectificau tuburile pentru obuze fabricate de Fernic, în alta, vasul Comisiei Europene, asemănător vasului „Libertatea”…), iniţiatorul proiectului Expoziţiei „NAVIGAL 2015”, inginerul Dănuţ Busuioc, preşedintele asociaţiei „JOB”.

Explicând astfel şi de ce a fost nevoie de o amânare cu o săptămână vernisajului expoziţiei cu „fragmente din istoria navelor în România”, anunţat iniţial pentru 15 mai, în holul Universităţii „Dunărea de Jos” de pe str. Domnească nr. 47. Astfel, „din cauza extensiei subiectelor expoziţiei şi a întârzierii sosirii unor materiale”, deschiderea expoziţiei s-a amânat pentru astăzi, 22 mai.

Titlurile secţiunilor expoziţiei sunt atractive în sine: „Navele columnei” (cea a lui Traian, desigur!), „Comisia Europeană a Dunării între 1856 – 1931”, „Şantierul Naval Galaţi – acum 100 de ani” şi „Şantierul Naval Galaţi în 2015/ DAMEN Shipyards Galati”.

Citit 1342 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.