S-au dat premiile la Festivalul Internaţional "Gulliver" 2015

S-au dat premiile la Festivalul Internaţional "Gulliver" 2015
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premiul Special al juriului a fost acordat studenţilor de la Universitatea  Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, departamentul Păpuşi-marionete, pentru spectacolul „Visul unei nopţi de vară” în regia emblematicului regizor Cristian Pepino. De altfel, regizorul a urcat de două ori pe scenă pentru a-şi lua premiile, în seara de 23 mai, la finalul  celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului internaţional de animaţie „Gulliver” - „un maraton teatral” de şase zile, aşa cum observa la festivitatea de premiere managerul Teatrului de păpuşi gălăţean, actorul Eduard Şişu.

Trei premii pentru „Ţăndărică”!

Marele Premiu a revenit în saceastă ediţie spectacolului „Cui i-e frică de Bau Bau, al Teatrului de Animaţie „Ţăndărică” – Bucureşti. Premiul pentru Regie a fost primit de regizorul, croat, al aceluiaş spectacol, Ivica Šimić, „personalitate marcantă a teatrului pentru copii”, cel care a semnat scenarariul, regia, scenografia, ilustraţia muzicală şi light design-ul acestei montări. Premiul pentru interpretare feminină a fost câştigat de actriţa Olga Bela, tot din acelaş spectacol al Teatrului „Ţăndărică”.

Două premii, la Galaţi

Şi Teatrul „ Gulliver” Galaţi  a primit două premii pentru performanţa spectacolului “Mica sirenă”, regizat de Daniel Stanciu! Juriul i-a acordat Premiul de Popularitate spectacolului de succes care îmbină efectele speciale, creaţia digitală cu jocul actoricesc într-o feerie muzicală. Premiul „Dan Ganea”, premiu oferit în mod tradiţional de cotidianul „Viaţa liberă”, a fost acordat lui Alin Sterian, cel care a realizat grafica digitală a aceluiaşi spectacol gălăţean.  Este notabil că în această competiţie orice producţie poate concura cu nume mari, redutabile în domeniu, ceea ce dă o notă în plus şi echipei gălăţene. 

Alte premii

Premiul pentru Scenografie a fost acordat Maricăi Wojciechowska, pentru poeticul şi inventivul decor din spectacolul „Kajtus, vrăjitorul” al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi. Premiul pentru muzică de spectacol a revenit lui Endre Sárossy, pentru montarea „Scufiţa Roşie”, a Trupei „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” – Oradea. Premiul pentru Mânuire a fost acordat actorilor din extraordinarul spectacol („spectacol-şcoală”), recent revitalizat după două decenii de succres, „Adunarea păsărilor”, în regia aceluiaşi apreciat regizor Cristian Pepino, cu trupa Teatrului „Ţăndărică”.

Juriul a fost condus de Dana Ionescu (publicist, redactor al revistei de teatru „Yorick” şi redactor-şef al Editurii Nemira, cu un stagiu de cercetare la University College of London), din juriu făcând parte regizorul Radu Dinulescu (cunoscut pentru montările sale în ţară şi pentru prezenţa apreciată consecvent la Festivalul de teatru de la Avignon) şi prof. dr. Zanfir Ilie (directorul Bibliotecii „ V. A. Urechia ”, scriitor, membru în Comisia de Cultură a Consiliului Local Galaţi).

O competiţie strânsă, cu propuneri din genuri teatrale variate, cu spectacole excelente şi actori cunoscuţi.

Citit 1703 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2015 10:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.