Galaţiul - capitala poeţilor. ÎNCEPE Festivalul Internaţional "ANTARES"

Galaţiul - capitala poeţilor. ÎNCEPE Festivalul Internaţional "ANTARES"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iubitorii de poezie din Galaţi, Isaccea, Brăila, Tulcea şi Sulina vor putea fi spectatorii unui regal poetic, în perioada 29 mai - 3 iunie, odată cu începerea celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Internaţional "Serile de poezie ale revistei Antares".

La eveniment, anunţă preşedintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Sud-Est şi al Fundaţiei Culturale "Antares", Corneliu Antoniu, vor participa artişti din România, Republica Moldova, Israel, Turcia, Franţa, India şi Germania.

Deschiderea manifestărilor şi primul recital poetic vor avea loc astăzi, 29 mai, de la ora 10,30, la Muzeul de Istorie - Casa Cuza, din strada Al. I. Cuza. Tot în prima zi de festival, de la ora 16.00, Eugen Negrici, Radu Voinescu, Viorel Coman, Al. Dobrescu şi Vasile Spiridon vor susţine un colocviu de critică literară, la sediul Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, după care, de la 17.00, poeţii invitaţi îşi vor prezenta versurile în cadrul Târgului de Carte „Axis Libri”.

Recitalurile de sâmbătă, 30 mai, vor începe de la ora 11.00, cu Ion Mureşan şi Valentin Talpalaru, la Hotel "Dunărea", pentru ca, de la ora 12.30, la Galeriile de Artă „Nicolae Mantu” să vină rândul poeţilor Lucian Vasilescu şi Adrian Suciu. De la ora 17.00, poeţii vor reveni în cadrul Târgului „Axis Libri”. Seara de sâmbătă se va încheia cu Direcţia 9, condusă de Adrian Suciu, şi Liviu Ioan Stoiciu, la Galeriile „Nicolae Mantu”.

Duminică, 31 mai, veţi regăsi personalităţile lirice la Brăila, de la ora 10.00 la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, iar de la ora 11,30 la Casa Memorială “Panait Istrati”. De la ora 16.00, recitalurile se vor muta pe Dunăre.

Luni, 1 iunie, autorii se vor afla la Isaccea, la ora 11,00, la Liceul “Constantin Brătescu”, iar la 18.00, la Sulina, la Liceul “Jean Bart”. Lecturi vor mai fi la Aula Complexului Turistic din Sulina, la ora 18.00, cu Leo Butnaru, Adrian Suciu, Ion Mureșan, Lucian Vasilescu, Valentin Talpalaru, Laurent Bayart, Nicolae Spătaru, Liviu Ioan Stoiciu.

Premiile Festivalului vor fi acordate miercuri, 3 iunie, de la ora 19,30, la Galaţi, la restaurantul Monarch.

Citit 1120 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.