Patru spectacole pentru toate gusturile şi toate vârstele la Grădina "Leonard", în acest weekend

Patru spectacole pentru toate gusturile şi toate vârstele la Grădina "Leonard", în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Muzical "N. Leonard" în colaborare cu Teatrul Muzical "Şapte" prezintă patru spectacole în trei zile

Iniţiativa artiştilor de la Teatrul Muzical "N. Leonard" de a forma un teatru independent şi de a pune în scenă piese dedicate elevilor este mai mult decât binevenită, mai ales acum, când instituţiile de spectacol gălăţene se află în vacanţă.

Teatrul „Şapte”, trupă  formată din cinci artişti şi doi membri ai echipei tehnice, cu câţiva ani de succes în turnee la Năvodari, Mioveni, Piatra Neamţ, Suceava, are în repertoriu spectacole după povestiri clasice, pe care le joacă prin ţară, „spectacole muzicale şi adaptări ale celor mai importante opere literare româneşti”, precum „Dl. Goe” de Caragiale, „Făt Frumos din lacrimă”, de Eminescu, „Ţiganiada”, de Ioan Budai Deleanu, „Amintiri din copilărie”, ”Poveştile lui Creangă” şi „Arap Alb”, de Ion Creangă, "Popa Tanda", de Slavici.

Prin urmare, Teatrul Muzical "Şapte" iniţiat de artişti ai Muzicalului gălăţean va prezenta şi în acest weekend o suită de spectacole pentru toate gusturile şi toate vârstele.

Muzică ţigănească, umor şi prima epopee românească

Astăzi, 28 august, de la ora 18,00, are loc spectacolul „Ţiganiada”! Umor, acţiune şi ritmuri ca în muzica ţigănească, într-o montare a primei epopei româneşti, scrise în versuri, cea a iluministului Ioan Budai Deleanu (1763-1820), corifeu al Şcolii ardelene: un „poemation eroi-comic”, după cum am învăţat la şcoală. Adaptarea textului şi regia îi aparţin Isabelei Oancea - mezzospoprană la Teatrul „N. Leonard”, iar ilustraţia muzicală este realizată de dirijorul Sorin Oancea. Joacă Isabela Oancea, Mihai Păun, actor şi regizor cunoscut de pe scena Teatrelor de păpuşi „Gulliver” Galaţi şi „Cărăbuş” Brăila, Lucian Tatu, solist de balet la Teatrul „Leonard”, Luminiţa Vologa, solistă a secţiei de Revistă la acelaşi teatru, şi tot de acolo, solistul Mihail Anton.

Nemuritorul Caragiale

Mâine, 29 august, de la ora 18,00, este programat un spectacol adaptat după mai multe texte ale lui I. L. Caragiale ("Vizita", "Cometa", "Pedagog de şcoală nouă" şi "Bubico"), reunite sub genericul "Dl. Goe", celebra schiţă a clasicului nostru despre cum poţi să ratezi cu brio educaţia unui copil răsfăţându-l excesiv, temă atât de actuală şi în zilele noastre. De adaptarea textului şi de regie s-a ocupat tot Isabela Oancea, iar de aranjamentele muzicale, dirijorul Sorin Oancea. Din distribuţie fac parte aceiaşi actori.

Muzică, umor şi  un invitat special - Teodor Munteanu

Tot mâine, de la ora 19,30, la Grădina „Leonard”, Teatrul Muzical „Şapte” va prezenta „Santeria” - un spectacol de muzică, dans şi umor, cu aceiaşi interpreţi, pe textul scris de actriţa Isabela Oancea, care semnează şi regia. Coregrafia îi aparţine Gianinei Sion, din corpul de balet de la „N. Leonard”. Un spectacol cu „muzică şi umor din lumea-ntreagă”, care va avea şi un invitat special - Teodor Munteanu.

"Coana Chiriţa" revine!

"Coana Chiriţa" - un spectacol care are acelaşi lipici la public de aproape două veacuri, de când Vasile Alecsandri a scris această satiră, se va juca duminică, la Grădina "Leonard", începând cu ora 19,30. Gălăţenii, cu mic cu mare sunt invitaţi la o comedie muzicală savuroasă, în care joacă aceeaşi trupă a Teatrului Muzical "Şapte". Regia îi aparţine tot Isabelei Oancea, iar muzica este compusă de Sorin Oancea.

Citit 1449 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.