INEDIT/ Prima expoziţie a unei artiste din India la Galaţi
Foto: Foto: Laurenţiu Iordache

INEDIT/ Prima expoziţie a unei artiste din India la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aşa cum a declarat şi criticul de artă Mariana Cocoş la eveniment, este pentru prima dată când Galeriile de Artă "Nicolae Mantu" împreună cu filiala gălăţeană a Uniunii Artiştilor Plastici din România organizează expoziţia unei artiste din India. Ujjwala Annachhatre, soţia unuia din cei mai importanţi directori ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Arun Annachhatre, a vernisat luni expoziţia “Prarambh - Călătoria începutului”, ce poate fi văzută până pe 12 septembrie.

Personalitate complexă, Ujjwala Annachhatre are o licenţă în Ştiinţe la Universitatea din Pune, unde şi-a dat şi gradul universitar şi unde a urmat apoi un master în arte. De asemenea, a studiat timp de şapte ani muzica clasică indiană, iar în 2012 şi-a lansat un album, odată cu un volum de versuri.

"Dedic această expoziţie Galaţiului"

Atrasă în a experimenta diferite limbaje artistice, Ujjwala Annachhatre propune acum publicului gălăţean o suită de picturi şi lucrări grafice inedite. "Dedic această expoziţie Galaţiului. Când am venit aici, am cunoscut câţiva artişti care mi-au oferit posibilitatea să studiez arta din acest oraş. Cred că această călătorie mă aduce cu adevărat către începuturile mele. Sunt fascinată de anotimpurile care se oglindesc în mine când călătoresc, oferindu-mi diferite sentimente şi impresii. Am încercat să-mi expun sufletul în aceste lucrări şi impresiile pe care natura le-a lăsat asupra mea", a spus artista, la vernisaj.

Criticul de artă Mariana Cocoş a punctat că expoziţia reprezintă un ansamblu în care se disting trei categorii de lucrări: peisaje, grafică şi pictură cu tendinţe abstracte. "Peisajul este o preocupare majoră a artistei. Lucrările sunt realizate foarte divers, ceea ce arată că artista nu are un tipar, ci este mereu inovativă, dând dovadă de spontaneitate şi profunzime, totodată. Lucrările sunt caracterizate şi prin diversitate cromatică, trecând de la nuanţe estompate la accente misterioase de culoare. Din tehnica adoptată simţim ecouri impresioniste şi o dimensiune lirică pe care artista încearcă să o transmită privitorului. Toată acestă expoziţie înseamnă o călătorie în lumea fanteziei şi a frumosului, o experienţă de viaţă".

Citit 1783 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.