Două spectacole de Cristian Gheorghe, vineri şi sâmbătă, la Teatrul Dramatic

Două spectacole de Cristian Gheorghe, vineri şi sâmbătă, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 25 septembrie, de la 19,00, Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vă va face legătura direct cu tenebroasele culise ale Parlamentului. O piesă muşcătoare, polemică, semnată de scriitorul complex, dramaturgul şi ziaristul Katia Nanu: „După Noi, Apocalipsa!», adică, mai pe scurt, chiar D.N.A. (ştiţi dumneavoastră ce înseamnă). O temă la zi, fierbinte, realistă, rezolvată în tentă burlescă de regizorul  Cristian Gheorghe. Cu trei actori de excepţie, care joacă reglaţi precum cronometrul: Ciprian Braşoveanu, Dan Capăţână, Aureliu Bâtcă. E de râs, dar şi de tot plânsu´, fraţilor, căci e adevărat înăuntru ceea ce pe afară e numai zugrăvit!

Mâine, o viaţă nouă, mai strâmtă şi… SF!

Sâmbătă, 26 septembrie, de la 19,00, lăsaţi-vă pradă imaginaţiei: imagini ca de film SF în piesa „Viaţă de schimb”, o superproducţie în regia lui Cristian Gheorghe. O lume distopică, tradusă vizual, cu mişcarea măsurată la milimetru (excelentă coregrafia semnată de Victoria Bucun, în care figuri de coşmar năvălesc, la propriu, în sală, păşind peste spectatori, într-un decor uriaş, ca dintr-un film SF baroc, realizat de talentata scenografă constănţeancă Lăcrămioara Dumitraşcu, cea care a creat şi alte decoruri uimitoare în spectacole ale Dramaticului sau pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”!).

Înainte de premiera din iarnă, artistul fotograf Cornel Gingăraşu comenta pe blogul său, după ce intrase într-o repetiţie deja începută: „Acolo, o atmosferă magică, pe care mă pregăteam s-o observ şi s-o trăiesc. După ce s-a terminat repetiţia, târziu în noapte, am început să fac presupuneri în legătură cu autorul piesei. Am zis că, după stil, sigur e un dramaturg englez sau poate din ţările nordice… Un David Hare sau Martin McDonagh (…) Piesa (bravo teatrului din Galaţi!) este o premieră pe ţară şi descrie, într-o lume fantastică, o poveste de viaţă, de iubire şi relaţia cu o structură socială dictatorială, de tip orwellian (…), un spectacol baroc, cu un decor masiv, ce invocă o lume tehnicizantă, cu costume bizare şi cu o mişcare scenică dinamică şi inteligentă”.

Sunt peste două ore de dramă şi de comedie, imaginaţie, culoare şi ritm, cu o echipă de actori numeroasă şi dăruită: Ciprian Braşoveanu, Oana Preda Gheorghe, Aureliu Bâtcă, Ionuţ Moldoveanu, Gabriel Constantinescu, Flavia Călin, Petrică Păpuşă, Dan Căpăţână, Vlad Ajder, Florin Toma, Mihaela Lecca, Virgil Tăbuş, Ştefan Forir, Răzvan Clopoţel, Bogdan Culeaşă şi copilul David Alexandru Gheorghe.        

Citit 1175 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.