Lansare de carte, la Şcoala nr. 28: "Tainele din Clepsidră", poeziile învăţătorului Stan Andrei
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Lansare de carte, la Şcoala nr. 28: "Tainele din Clepsidră", poeziile învăţătorului Stan Andrei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Învăţătorul Stan Andrei şi-a lansat, ieri, al şaselea volum de poezie, intitulat „Tainele din Clepsidră”. Evenimentul s-a desfăşurat într-o sală de clasă a Şcolii nr. 28 - "Mihai Eminescu", unde autorul a fost înconjurat de colegii săi din corpul profesoral, de elevi, de prieteni şi de membrii cenaclului literar "Arionda", din care face parte.

Într-o scurtă alocuţiune, învăţătorul Stan Andrei şi-a descris şi tehnica de lucru la versurile publicate ieri.

„Am luat lucrurile ca fiind necunoscute. Le-am privit, n-am umblat la coaja lor, n-am umblat la structura şi nici la funcţionarea lor, tot de teama de a nu strica taina, care trebuie să rămână în continuare taină. M-am străduit să creez şi cuvintele cu ajutorul cărora să pun în practică ideea şi am ajuns şi la anumite expresii care să arate zbuciumul meu sufletesc, gândurile mele, anumite trăsături mai cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar nu într-atât încât să devină o certitudine. Pentru că, aşa cum spunea şi Noica, ne străduim toată viaţa să obţinem o certitudine, care nu se obţine chiar atât de uşor”, a mărturisit învăţătorul Stan Andrei.

Volumul apărut la editura Olimpias conţine 64 de poezii, iar ilustraţiile sunt realizate de profesoara Sorina Vădeanu.

„Stan M. Andrei este cu certitudine un om-refugiu, cel la care te gândeşti atunci când viaţa te provoacă, cel ce-ţi sădeşte încrederea că poate exista perfecţiune măcar în unele puncte de întâlnire a omului creator cu lumea înconjurătoare, având „Îndrăzneala de a prinde/într-un cântec/esenţa cerului" (din poezie Temeritate, inclusă în volum -n.r.)”, scrie profesoara dr. Gabriela Ciubotaru, în prefaţa volumului.

Citit 3022 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.