Festivalul Naţional de Comedie 2015, ziua a doua/ Ce piese de teatru se joacă marţi

Festivalul Naţional de Comedie 2015, ziua a doua/ Ce piese de teatru se joacă marţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 6 octombrie, de la ora 17,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în a doua zi a Festivalului Naţional de Comedie gălăţean, aflat la a 27-a ediţie, trupa studenţilor Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC) va prezenta un spectacol aflat în afara selecţiei oficiale: „Zic-Zac” de Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu, o combinaţie între teatru şi dans, care a avut succes şi peste hotare, la importante festivaluri de teatru din ţară. Anul trecut, susţinut cu căldură şi de actriţa Oana Pellea, show-ul a participat la Bursa Elveţiană de Spectacole “Thun”, bucurându-se de un mare număr de cronici şi obţinând numeroase premii, precum "Cea mai bună creaţie coregrafică" şi "Cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie" (Andrea Gavriliu) la Gala Absolvenţilor de master UNATC – 2013, Premiul pentru "Cel mai bun spectacol" la Festivalul de Teatru Independent (de orice) „Undercloud”, Bucureşti 2013.

A avut premiera în 2013, ca spectacol de master în artă coregrafică, sub coordonarea prof. Raluca Ianegic, şi, spun membrii echipei, „Zic Zac este spectacolul generaţiei noastre care transmite energie explozivă, sexualitate, umor şi sensibilitate. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor şi, mai ales, Muzică! Extrasele din doar o mică parte din articolele care s-au scris despre acest spectacol descriu cel mai bine impactul pe care îl are asupra publicului din întreaga ţară”.

O comedie mare, de patrimoniu!

Tot astăzi, de la ora 19,00, Teatrul Odeon Bucureşti prezintă spectacolul „Titanic vals”, nemuritoarea comedie de Tudor Muşatescu, îmbinând ironia şi comicul de situaţie cu tandreţea. După cum scria chiar autorul piesei, „acţiunea se petrece în zilele noastre, în orice oraş unde există soacre, neveste şi prefecturi”. Regia aparţine unui redutabil artist: Alexandru Dabija. În distribuţie veţi întâlni actori cunoscuţi şi iubiţi: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iaşchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif.

Pentru prestaţia lor, doi actori au fost remarcaţi în mod special: Nicoleta Lefter a cucerit Premiul Silvia Dumitrescu-Timică, dedicat tinerelor talente, pentru rolul Sarmisegetuza, la Fest (in) pe Bulevard, anul trecut, iar Antoaneta Zaharia a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul Comediei Româneşti – festCO, în acelaşi an.        

Citit 1790 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.