A reînceput Salonul Axis Libri. Joi are loc o nouă întâlnire, la Biblioteca "V. A. Urechia"

A reînceput Salonul Axis Libri. Joi are loc o nouă întâlnire, la Biblioteca "V. A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deschiderea oficială a noii sesiuni a Salonului literar „Axis Libri” al Bibliotecii „V. A. Urechia”, din după-amiaza de sâmbătă, 3 octombrie, a atras mulţi consumatori de lectură, de toate vârstele. Şi-au lansat cărţile doi vaporeni: unul din Constanţa, navigatorul Constantin Costache, cu volumul III din seria sa „Destrămarea imperiului minciunii”, un thriller, şi gălăţeanul Ioan Gh. Tofan, pilot fluvial în retragere, cunoscut pentru romanul dedicat portului de dinainte de revoluţie, „Piaţa veche”, acum a lansat „Viaţă de pilot – Urme pe oglinda apei”.

Despre scriitorul gălăţean, Theodor Parapiru, moderatorul şi, mai întotdeauna, rezoneorul salonului, nota că este „un îndrăgostit de universul apelor şi de prezenţa umană în complexitatea ei.”

Despre romanul de aventuri al constănţeanului, profesorul Parapiru a notat că e „o relatare epică, dinamică, ludică, cu inserţii sociale, politice, morale. Acţiunea este energică, atmosfera este marcată permanent de mister, de aventură.”

Astăzi,  8 octombrie 2015, de la ora 17,00, vor fi din nou prezenţi cunoscutul prozator Nicolae Breban, cu cărţile „Jocul şi fuga”, „Singura cale”, Aura Christi, redactor-şef la „Ideea europeană”, cu „La sfera del fredo – Dall'inferno, con amore” şi epigramistul Efim Tarlapan, „exportatorul de umor” basarabean, cu „În imperiul unei ... fraze”.        

Citit 1203 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.