Petra noastră CÂȘTIGĂ din nou! Un premiu special - ”Giovani Voci”, în Italia
Foto: În foto, Petra, între bibliotecara şcolii (stânga imaginii) şi mama, profesoară, amândouă promotoare ale iei - "La blouse roumaine"

Petra noastră CÂȘTIGĂ din nou! Un premiu special - ”Giovani Voci”, în Italia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La zece ani, poeta gălăţeancă Petra-Ana Mirică-Bobiţ se bucură de un nou premiu internaţional: “Il Premio speciale “Giovani Voci” - adică Premiul Special „Voci Tinere”, acordat acum de juriul Premiului Internaţional “Centro Giovani e Poesia” (Centrul “Tinerii şi Poezia”), din Triuggio - Italia. Petra a primit invitaţia să meargă la ceremonia oficială de premiere, duminică, 5 iunie, ora 14,30, la Villa Tavern, în mica localitate din provincia Monza (nordul Italiei), aşezare cu 8.000 de suflete şi multă poezie – acolo funcţionează din 1990 Centrul Tinerii şi Poezia, organizatorul festivalului internaţional, acum la cea de-a 25-a ediţie. La care poeta noastră nu va putea fi prezentă, din motive familiare majorităţii românilor… “ Şi anul trecut a primit tot cu un Premiu special: „Valorizza il territorio” („Preţuieşte-ţi pământul”).

Pentru premiul de acum, Petra a convins cu mai multe poezii ale ei (tema a fost liberă), traduse în limba italiană de Paul Urse - un paramedic român din Italia şi în engleză de prof. Gilda Daniela Chiriluţă, de la Şcoala 28, unde învaţă şi Petra. Paul Urse va aduce în curând, în ţară, şi o antologie apărută anul trecut la Salerno, care o cuprinde şi pe gălăţeancă, care a primit acolo Premiul al III-lea la un concurs de poezie.

Elevă, Petra are premii câştigate şi în ţară, iar la Galaţi, a obţinut Premiul pentru Originalitate, la Concursul de creaţie „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine”, la Festivalul naţional de carte „Axis Libri”, ultima ediţie. Ea a publicat şi în reviste, tipărind deja două volume de versuri! Prima sa carte i-a apărut când nu avea decât nouă ani: „Poezii de suflet/ Poems from a childs´s heart” (în română, engleză şi italiană), urmată de volumul „O lume de poezie/ A world of poems”, care a ajuns şi în Italia. În curând, urmează apariţia unei alte cărţi de versuri a Petrei, intitulat „Visuri” - cu ilustraţii realizate tot de ea.

Citit 1230 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.