Pregătiri pentru FESTIVALUL DE ANIMAȚIE ”Gulliver”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Pregătiri pentru FESTIVALUL DE ANIMAȚIE ”Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul de Păpuşi "Gulliver" va fi, în perioada 16-21 mai, gazda celui mai aşteptat eveniment cultural al primăverii în Galaţi. Copiii, tinerii, dar şi adulţii vor putea viziona peste treizeci de spectacole, care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică, în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver".

Sunt programate spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, ateliere de construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Pentru copiii mai mari sau mai mici, vor veni din toate colţurile ţării cele mai îndrăgite poveşti şi personajele lor: „Frumoasa şi bestia”, „Micul Prinţ”, „Răţuşca cea urâtâ”, „Muck cel Mic”, „Bambi”, „Cenuşăreasa”, „Aladin”, „Muzicanţii din Bremen” şi multe altele.

O premieră a acestei ediţii de festival o constituie atenţia îndreptată către copiii foarte mici, de 1-3 ani. Pentru aceştia, Teatrul "Orna Porat" din Israel va juca spectacolul nonverbal „Teatru mărunţel”. Un alt spectacol internaţional, de asemenea non-verbal, pentru tineri peste 14 ani, va fi oferit de trupa "Zero en Conducta", din Spania.

Pe lângă reprezentaţiile din cadrul competiţiei, în fiecare seară, gălăţenii îi vor putea vedea pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ai teatrelor celebre din Bucureşti. Astfel, pentru publicul tânăr şi adult, în afara concursului, se vor juca spectacolele „(D)efectul Placebo” al Teatrului Naţional Bucureşti, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion - compania DAYA, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu”, prezentat de Teatrul "Excelsior", iar în închiderea festivalului, actorii Teatrului "Bulandra" vor juca spectacolul „Meşteşugul vieţii”. În plus, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, festivalul propune un show incendiar de magie cu Andrei Teaşcă şi frumoasele sale asistente, o întâlnire a iluzionismului cu mu­zica, dansul, teatrul şi pantomima.

Preţurile biletelor vor fi potrivite pentru toate buzunarele, acestea variind de la 10 la 40 de lei, în funcţie de spectacol. Pentru ca un număr cât mai mare de copii să se bucure de Festivalul Gulliver, vor exista şi activităţi la care intrarea va fi liberă, în Grădina Publică.

Programul complet al festivalului va putea fi găsit pe website-ul teatrului, www.teatrul-gulliver.ro, şi pe pagina de facebook a teatrului.

Citit 2292 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.