SPECTACOL la Teatrul Muzical ”N. Leonard”: ”Trubadurul”, cu distribuţie internaţională
Foto: În imagine, Andrada Ioana Roşu şi Cristian Bălăşescu, într-o scenă din "Trubadurul"

SPECTACOL la Teatrul Muzical ”N. Leonard”: ”Trubadurul”, cu distribuţie internaţională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mâine, 28 mai, de la ora 18,00, sunteţi invitaţi la Teatrul Muzical "N. Leonard", pentru a vă bucura de opera "Trubadurul", de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano, după tragedia "El trovator", de Antonio Garcia Gutiérrez.

Condus de bagheta dirijorală a lui Sorin Oancea, spectacolul a fost regizat de directorul de teatru italian Paolo Bosisio, cunoscut gălăţenilor şi pentru alte montări de succes (ultima, anul trecut, fiind opera „Don Pasquale”, de Donizetti).

În rolul Leonora - coreeana Yong Ju Kim

Distribuţia este alcătuită, în cea mai mare parte, din importanţi invitaţi din ţară şi străinătate: soprana Yong Ju Kim (Coreea de Sud) - în rolul Leonorei, tenorul Cristian Bălăşescu (Opera din Timişoara) - în rolul Manrico, mezzosoprana Andrada Ioana Roşu (Opera din Cluj Napoca) - în Azucena, Alexandru Aghenie - în contele de Luna,  Sorin Drăniceanu (Opera din Craiova) - Ferrando şi, de la teatrul gălăţean, soprana Adelina Diaconu, în Ines, şi tenorul Valentin Vasopol, în rolul Ruiz.

"O capodoperă a creaţiei universale"

Spectacolul a avut premiera anul trecut, la Festivalul Internaţional "N. Leonard", ocazie cu care managerul Liricului gălăţean, Teodor Niţă, spunea: "Restituim astfel repertoriului teatrului una dintre capodoperele de gen ale creaţiei universale, având ocazia de a oferi publicului gălăţean voci de aur ale artei interpretative actuale, naţionale şi internaţionale". Managerul mai spunea că opera face parte dintr-o aşa-numită "trilogie populară" a lui Verdi, alături de Rigoletto şi Traviata, "cele mai cunoscute şi emblematice opere verdiene".

În timp ce a compus această operă, Verdi a trecut prin tragedii: pierderea mamei, a prietenului de-o viaţă, înăbuşirea sângeroasă a Revoluţiei de la ´48 în Italia, toate acestea punându-şi amprenta asupra operei care a avut premiera absolută în ianuarie 1853.

În caietul său de regie, Paolo Bosisio, care aduce pe scenă o vrăjitoare Azucena deloc bâtrână şi hâdă, motivată în răzbunarea sa, destăinuie: "Ascultând "Trubadurul" simt, înainte de toate, impulsul de a exprima, din punct de vedere liric, o tragedie de dragoste şi, din punct de vedere dramatic, Evul Mediu şi ecourile de luptă se intuiesc, în anumite secvenţe, dar nu domină opera, motiv pentru care aceasta ar putea fi, de altfel, strămutată cu uşurinţă în altă epocă, în alt loc".

Un repertoriu spectaculos

Spectacolul "Pe aripile cântului" - o coproducţie a Teatrului Muzical „N. Leonard“ şi a Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi - va putea fi vizionat de iubitorii de muzică duminică, 29 mai, începând cu ora 18,00. Spectatorii vor urmări un musical viu, plin de surprize, în cadrul căruia vor audia şi unele dintre cele mai frumoase melodii de pe Broadway, orchestrate special pentru acest show.

Melodiile acoperă o arie repertorială largă, de la operă, operetă şi music-hall la muzică uşoară. Spectacolul este o „parafrază“ a filmului care a revoluţionat cinematografia americană, la apariţia sa - „Pe aripile vântului”.

„Tipologia personajelor se regăseşte din plin în interpretarea unora dintre cele mai frumoase personalităţi artistice danubiene. Firul poveştii de dragoste traversează întreg spectacolul şi unifică diversitatea ariei repertoriale. Nu vor lipsi momentele comice, spectacolul fiind unul interactiv cu publicul. Dar, poate, cel mai spectaculos este repertoriul, unele piese fiind în primă audiţie la Galaţi, în variantă orchestrală simfonică („We Are The World” - Michael Jackson/Lionel Richie, "Twist and Shout” - The Beatles, „The Pink Panther” - Henry Mancinni etc.). Dirijorul spectacolului semnează, pentru prima dată la instituţia pe care o slujeşte de mai bine de 14 ani, scenariul, regia şi conducerea muzicală", spune realizatorul producţiei, Dan Eugen Drăgoi.

Din distribuţie fac parte: Florin Bobei, Lăcrămioara Crihană, Adelina Diaconu, Nicoleta Maier, Adrian Mărginean şi Florentina Soare. Prezentator va fi Ionuţ Negrişanu.

Preţul biletului întreg este de 21,60 lei, iar cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari costă 10,80 lei.

Citit 1299 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.